top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

Αλμυρά μπισκότα με παρμεζάνα και ρετσίνα

Έγινε ενημέρωση: πριν από 7 ημέρες

Τραγανά μπισκότα αλμυρά με παρμεζάνα και μυρωδικά πεντανόστιμα! Με 4 υλικά και πολύ εύκολα ετοιμάζουμε αυτά τα αλμυρά μπισκότα που είναι τέλεια για πλατό με τυριά και αλλαντικά, για το γιορτινό τραπέζι, για αλμυρά brunch!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 42-45 μπισκότα


250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη στον πολύ ψιλό τρίφτη σα χιονάκι και 20γρ. επιπλέον για πάνω στα μπισκότα

80γρ. ρετσίνα

80γρ. καλαμποκέλαιο

7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο

1/4κ.γ. αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1κ.σ. ζάχαρη

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.


2 τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε 15’ στο ψυγείο.


3 έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2εκ. και κόβουμε με κουπάτ ή και ένα ποτηράκι διαμέτρου 5εκ. περίπου ανάλογα το σχέδιο του κουπάτ τα μπισκότα.


4 τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με μικρή απόσταση μεταξύ τους και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.


5 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15’.


6 βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπισκότα αμέσως σε μια σχάρα για να μην μαλακώσουν από κάτω όσο είναι ζεστά και να μείνουν τραγανά.

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





200 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page