Τέλεια ιδέα για πρωινό, γλυκιά πίτσα με φυστικοβούτυρο, σταγόνες σοκολάτας υγείας, φέτες αχλάδι και μέλι! Χορταστικό ξεκίνημα για την μέρα σου, μπορείς να βάλεις και αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο της αρεσκείας σου, καθώς και να προσθέσεις και φρέσκιες αρώνιες ή μούρα αφού ψηθούν! Μπες στη κουζίνα και δημιούργησε!
ΥΛΙΚΑ
(για 2 μεγάλες ή για 10-12 μικρές πίτσες)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
•1 κιλό αλεύρι
•3/4 μαργαρίνη με βούτυρο
•1 φακελάκι μαγιά
•μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
•1 κουτ.του γλυκού γεμάτο αλάτι
•1 ποτήρι γάλα
•1 αυγό
•χλιαρό νερό όσο πάρει
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά για κάθε ατομική πίτσα:
1-2κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 αχλάδι σε φέτες
1κ.σ. σταγόνες σοκολάτας υγείας
1κ.σ. μέλι
λίγα μούρα, αρώνιες, παπαρουνόσπορο ή ό,τι αλλο σας αρέσει από πάνω αφού ψηθούν, ακόμη και ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βιτάμ λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
_ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
_σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
_αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
_όταν φουσκώσει κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη για να κάνουμε τις ατομικές πίτσες , παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι σε στρόγγυλο αφήνοντας λίγο πιο χοντό το γύρω γύρω από το ζυμάρι πατώντας με τα δάχτυλα περισσότερο το εσωτερικό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα ή τυλίγουμε σε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
_στην επιφάνεια της πίτσας αλείφουμε το φυστικοβούτυρο, από πάνω τιε φέτες αχλαδιού, σε διάφορα σημεία τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 12'.
Καλά Μαγειρέματα!
SWEET PIZZA WITH PEANUT BUTTER DARK CHOCOLATE HONEY AND PEAR SLICES!
Perfect breakfast with sweet pizza! Add also some berries or bio aronia if you like after it's baked or some nuts!
INGREDIENTS
For 2 big pizza or 10-12 small ones
1ooogr. flour for all uses
3/4 a cup margarine with butter
1 dry yeast 8gr.
a pinch of sugar
1 teaspoon salt
1 glass of milk
1 egg
warm water as much as it needs for the dough
FOR TOPPING FOR 1 SMALL PIZA:
1-2 tablespoons peanut butter
1 tablespoon dark chocolate in small pieces
1 pear fresh cut in thick slices
1 tablespoon honey
_In a big bowl add the flour, make a hole in the middle, add the yeast with sugar, the margarine melted warm but not hot, the milk warm, the egg and the salt on the edges so that it will not get in touch frist with the yeast.
_Knead all ingredients and then add warm water but not hot as much as you will need to have a nice elastic dough.
_Cover with a wet towel and let it rise and double it's size!
_After that cute in small balls the dough, save in the freezer the rest or do the same steps to every single one of them or bake 2 large pizzas!
_Open a phyllo dough round by hand by leaving more thixk the edges, spread the peanut butter, then on top the pear slices and all around the dark chocolate pieces, drizzle with the honey all over on top.
_Place the pizza or pizzas on a baking pan with baking paper and bake in well pre-heated oven on 220οC for 10-12'.
Kommentare