Ποιος δεν αγαπάει τα κανελόνια;! Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και ελαφριά γεμιστά με κιμά κοτόπουλο και σπανάκι και τα περιχύνουμε με ελαφριά μπεσαμέλ από γάλα Αριάνι. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα ξερή και έχουμε το πιάτο που θα τρώτε κάθε βδομάδα❗️
ΥΛΙΚΑ
•500γρ. κιμά κοτόπουλο
•400γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
•1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1 σφηνάκι κονιάκ
•1 κουτ.της σούπας πελτές
•1 ποτήρι ντοματάκια κονκασέ
•1 κουτ.της σούπας καπνιστή πάπρικα
•4-5 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι
•1 κουτί κανελόνια
•2 Αριάνι
•3 κουτ.της σούπας αλεύρι
•3 κουτ.της σούπας βούτυρο
•100γρ. ξερή μυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•σωτάρουμε το κιμά κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο και μολις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
•συνεχίζουμε το σωταρισμένα και σβήνουμε με ένα σφηνάκι κονιάκ.
•ρίχνουμε το πελτέ και ανακατεύουμε λίγο να καραμελώσει.
•βάζουμε κ τα ντοματάκια, τη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό.
•χαμηλώσουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κιμά να δέσει.
•σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε βάλει το σπανάκι ρίχνουμε και ζεστό το κιμά και ανακατεύουμε να μαραθεί και το σπανάκι και ενοποιηθεί η γέμιση.
•σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλευρι να πάρουν λίγο χρώμα ανακατεύοντας διαρκώς.
•ρίχνουμε και το Αριάνι και συνεχίζουμε βα ανακατεύουμε έως ότου δέσει η μπεσαμέλ.
•γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση κιμά-σπανάκι και τα τοποθετούμε σε ειναι πυρέξ ή ταψάκι.
•περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα.
•ψήνουμε για 25' περίπου στους 180οC.
•σερβίρουμε ζεστά.
Comments