Λαχταριστή κερασόπιτα με τραγανή και μπισκοτένια βάση, με τα κεράσια που καραμελώνουν στο ψήσιμο, με άρωμα μαστίχας και κρέμα με κρέμα τυρί απολαυστική σε κάθε μπουκιά! Ιδανική για όλο το καλοκαίρι! Μπορείς να σερβίρεις και με παγωτό μαστίχα ή φυστίκι Αιγίνης!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
375γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100γρ. βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια που μέσα διαλύουμε 2κ.γ. μπέικιν και 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 βανίλιες (σε σκόνη)
1/2 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
ξύσμα από τα 2 λεμόνια που στύψαμε
Για τη γέμιση:
400γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
4κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.σ. ξύσμα λεμονιού
λίγη μαρμελάδα κεράσι
15γρ. μαστίχα που τη χτυπάμε με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη
300γρ. τυρί κρέμα
1κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
4κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Χτυπάμε με το μίξερ καλά για λίγη ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε μετά τον χυμό με το μπέικιν και τη σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ, το ξύσμα και το αλεύρι λίγο λίγο.
_Κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
_Μετά ανοίγουμε ένα φύλλο με πλάστη την ζύμη και κρατάμε λίγη ζύμη και για το στεφάνι από καρδιές και τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι κάνοντας και τοιχάκι γύρω γύρω για να κρατήσει τη γέμιση.
_Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κεράσια με την άχνη, τη μαστίχα, το ξύσμα και το χυμό, αφήνουμε 10' και μετά τα στρώνουμε μέσα στο ταψί με τη βάση που στρώσαμε. Κάνουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε καρδιές με κουπάτ ή άλλο σχήμα και τις τοποθετούμε γύρω γύρω σα στεφάνι.
_Ψήνουμε στους 180C αέρα περίπου 30' ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
_Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφουμε τα κεράσια με πινέλο με λίγη μαρμελάδα να γυαλίσουν και αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο και μετά κόβουμε κομμάτια.
_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με την άχνη και τη μαρμελάδα και αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί στο ψυγείο.
_Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με μια κουταλιά κρέμα και απολαμβάνουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
Comments