Μια πολύ νόστιμη κολοκυθόσουπα με καστανό βούτυρο που δίνει πλούσια γεύση, τζίντζερ και τυρί κρέμα! Υπέροχη για μεσημεριανό ή βραδινό αλλά και για το γιορτινό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια και ψητή με ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να μαλακώσει λιγάκι, μπορούμε να πάρουμε και έτοιμη κολοκύθα, σε αυτή την περίπτωση θα την κάνουμε πουρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5κ.σ. βούτυρο
1 κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
800ml ζωμό κοτόπουλο, διαλύουμε σε ζεστό νερό ζωμό κοτόπουλο αν θέλουμε
80γρ. τυρί κρέμα
αλάτι, πιπέρι
λίγο κεφίρ για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει καστανό το χρώμα του, μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 5-7' να πάρει χρώμα, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ να σωταριστούν και αυτά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα.
_Βάζουμε μετά μέσα και τη ψητή κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' περίπου. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα ανακατεύουμε να λιώσει μέσα και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
_Πολτοποιούμε τη σούπα με έναν πολυκόφτη ή μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
_Προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τη σούπα με λίγο κεφίρ με ένα κουταλάκι, λίγο τυρί κρέμα και λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Καλά Μαγειρέματα!
PUMPKIN SOUP WITH GINGER AND BROWN BUTTER
Delicious soup with pumpkin, brown butter that adds extra flavor, ginger and cream cheese! If you like add when serving some chopped toasted walnuts!
INGREDIENTS
For 4 persons
1 kilo pumpkin cut in pieces and roast with olive oil and salt until softened, you can also used pumpkin puree
1 onion fine chopped
1 piece ginger fine chopped
2 cloves of garlic fine chopped
5 tablespoons butter
800ml chicken broth
salt, pepper
80gr. cream cheese
some kefir for serving
DIRECTIONS
_In a pot add butter to melt at medioum heat until it turns brown, then add onion and cook for about 5-7', stirring, until translucent.
_Then add the chopped garlic and ginger and cook for a few minutes, stirring from time to time, until the butter turns golden brown. After that add the pumpkin puree or roasted pumpkin, salt, pepper and broth, cook at low heat for about 10-15 minutes.
_When it is ready Add the cream cheese and take the pot off the heat.
_Puree the soup until smooth. Season to taste with salt or black pepper.
_Serve with aa spoon cream cheese and some kefir, if you like also add red sweet pepper!
Comments