Πεντανόστιμη μακαρονάδα! Κρεμώδης με τυρί κρέμα,μπουκίτσες κοτόπουλο, αρακά φρέσκο και τραγανά breadcrumbs με καπνιστή πάπρικα και έξτρα νοστιμιά! Ιδανική για βραδινό μέσα στην εβδομάδα! Τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
300γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
100γρ. αρακά καθαρισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. βούτυρο
200γρ. τυρί κρέμα
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φέτα ψωμί
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
ταλιατέλες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε το ψωμί σε τρίμματα χωρίς την κόρα, βάζουμε μετά και την καπνιστή πάπρικα και λιπγο αλάτι και ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά και μέσα ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί. Κάνουμε μια στρώση στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει καλό χρώμα ανακατεύοντας που και που για να μην καεί. Το βάζουμε σε ένα μπολάκι και μόλις λιπγο κρυώσει ρίχνουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και αναμιγνύουμε.
_Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες κομμένο να σοταριστεί μαζί με το λάδι. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε και το βούτυρο και τον αρακά τα σοτάρουμε 2-3' και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και το τυρί κρέμα μέσα.
_Προσθέτουμε και μια δυο κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια δίπλα. Ανακατεύουμε να αρχίσει να δένει μια σάλτσα.
_Προσθέτουμε και τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα να πάρουν μαζί μια βράση. Μόλις δέσει λιγάκι η σάλτσα σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα μακαρόνια.
_Βάζουμε και το τριμμένο ψωμί με την πάπρικα από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνουμε!
Comments