Η αγαπημένη μαγειρίτσα που τρώμε το βράδυ της Ανάστασης! Αυγοκομμένη και πεντανόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό αρνίσια συκωταριά
1 αντεριά
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε νερό που βράζει ζεματίζουμε λίγα λεπτά την συκωταριά, το νερό αυτό το πετάμε.
_Πλένουμε πολύ καλά την αντεριά γυρίζοντας τα έντερα το μέσα έξω. Έπειτα ζεματίζουμε και τα έντερα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Και αυτό το νερό το πετάμε.
_Πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου 2εκ. Κόβουμε και την συκωταριά σε κυβάκια και την αντεριά.
_Βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια και τα έντερα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε και νερό 2,5 λίτρα περίπου να βράσουν για 1 ώρα περίπου. Μετά αυγοκόβουμε χτυπώντας τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και βάζουμε μία-μία κουταλιά ζωμό ζεστό από την κατσαρόλα χτυπώντας διαρκώς με ένα πηρούνι, μέχρι να έρθουν σε κοντινή θερμοκρασία τα αυγά με το ζωμό της κατσαρόλας. Περιχύνουμε το μίγμα των αυγών μέσα στη κατσαρόλα, κουνάμε γρήγορα τη κατσαρόλα να μη ψηθεί το αυγό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 1', μετά παίρνουμε τη κατσαρόλα από το μάτι.
Καλό Πάσχα!
MAGIRITSA, EGG-LEMON SOUP
Traditionally, we eat magiritsa in Greece at midnight on Holy Saturday, a tasteful egg-lemon soup with lamb livers, lamb chitterlings, green scallions, lemony and super delicious! Would you try it?
INGREDIENTS
1,5 kilo lamb livers
1 lamb chitterling
1 kilo green scallions
1 bunch dill
2 eggs
2 tablespoons butter
1 lemon
1 tablespoon corn flour
salt, pepper
DIRECTIONS
_In a pot with boiling water dip in the lamb livers for 5-7'. Then throw this water away.
_Wash well the chitterlings with water turning the inside out. Then dipe them in boiling water for 5-7'. Throw away this water also after.
_Wash the green scallion cut in 2cm. pieces. Cut in small cubes the lamb livers and chitterlings.
_In a frying pan in high heat add the butter and lamb livers and chitterlings to saute well, add also then the green scallions, the dill chopped, salt, pepper and 2,5 litres water and leave them to boil for about 1 hour.
_Then prepare the egg lemon by beating the lemon juice with the eggs and corn flour and the start adding in this mixture spoon by spoon the boiling water from the pot and keep beating the egg mixture until they have the same temperature with the pot. Then pour the egg egg mixture inside the pot and shake it quickly. Leave for 1 minute in low heat and then take the pot off the heat.
_Serve hot!