Τα τέλεια μπισκότα που θα τρως για πρωινό, με το καφέ σου το απόγευμα, θα τα τυλίξεις όμορφα σε ένα κουτάκι και θα τα δωρίσεις σε φίλους. Τα αφήνεις σκέτα ή με χοντροσπαμένα αμύγδαλα ή τα βουτάς σε λιωμένη κουβερτούρα. Και αν θέλεις και να φτιάξεις γρήγορα σαμπλεδάκια ενώνεις δυο με μαρμελάδα και έχεις έτοιμο κέρασμα❗️
ΥΛΙΚΑ
•250γρ. βιτάμ
•2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
•2 ποτήρια ζάχαρη
•1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
•1 κ.γ. σόδα
•1 μπέικιν
•1 1/2 κιλό αλεύρι
•ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•2 κουτ.του γλυκού τζίντζερ
•1 κουτ.του γλυκού κανέλα
•400γρ. λιωμένη κουβερτούρα για επικάλυψη
•αμύγδαλα χοντροσπασμένα για επικάλυψη
•Μαρμελάδα πορτοκάλι ή μύρτιλλο ή άλλη της αρεσκείας σας για γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•χτυπάς το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5-6'
•προσθέτεις το καλαμποκέλαιο,το χυμό πορτοκάλι, με τη σόδα διαλυμένη μέσα,χτυπώντας 2' ακόμη.
•βάζεις το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν,τη κανέλα,το ξύσμα και το τζίντζερ και χτυπάς για 2' ακόμη να ενοποιηθεί καλά η ζύμη.
•ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2εκ. και κόβεις μπισκοτάκια με κουπατ σε σχήμα της αρεσκείας σου(πχ. αστεράκια,καρδιές κλπ)
•όσα θέλεις να κάνεις με αμύγδαλο κολλάς στην επιφάνεια τους με το χέρι τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.
•τοποθετείς τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 175οC για 12-15' ανάλογα με το μέγεθος.
•αφού κρυώσουν βουτάς αν θελεις σε κουβερτούρα λιωμένη τη μύτη από το μπισκότο και αφήνεις πάνω σε λαδόκολλα έως ότου παγώσει η σοκολάτα.
•αν θέλεις ενώνεις 2 μπισκότα με μαρμελάδα και κλείνεις φτιάχνοντας σαμπλεδάκια.
Commentaires