Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με αμύγδαλα και γραβιέρα, για να αλείφεις σε φέτες ψωμιού, για τις μακαρονάδες, τις πίτσες σου, ακόμη και για ένα φιλέτο κοτόπουλο 🌶🌶
ΥΛΙΚΑ
•4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές με ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο ξύδι και αλάτι, πάνω σε λαδόκολλα στους 200οC αέρα για 20'
•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα
•150γρ. γραβιέρα
•1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές.
•αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντρόσπασμένο το αμύγδαλο.
Καλά Μαγειρέματα!
RED PEPPER PESTO WITH GRAVIERA CHEESE AND ALMONDS
Super delicious red pepper pesto for your pasta, to spread on bread fro a quick snack, your pizza night or for a chicken dish!
INGREDIENTS
4 red peppers oven baked with some olive oil, 1 tablespoon balsamic vinegar and salt at 200οC
1/2 a cup almonds with their peel on
150gr. graviera cheese
1 glove garlic
1/3 a cup extra virgin olive oil
_Mix all ingredients in a blender by adding the olive oil little by little and beat them 2 and 3 times!
_If you like you can leave the almonds in bigger pieces or smoother!
Comments