Πεντανόστιμο ριζότο με φέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια με Worcester σος και βαλσάμικο ξύδι! Τέλειο για βραδινό ή μεσημεριανό!
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
1 κούπα ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
4 κρεμμύδια σε φέτες
1 κ.σ. worcester σος
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο και 1 για το τέλος
200γρ. φέτα
περίπου 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο διαλυμένο σε ζεστό νερό ή σκέτο ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και τα κρεμμύδια σε φέτες να σωταριστούν και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
-αλατοπιπερώνουμε, με σύνεση γιατί αλάτι έχουν και η σος και ο ζωμός.
-έπειτα ρίχνουμε και το βαλσάμικο και την worcester σος και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια, θα μαυρίσουν τα κρεμμύδια αλλά δε μας πειράζει. Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια στην άκρη για το σερβίρισμα.
-βάζουμε και το ρύζι να γυαλίσει με τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια για 1' μες το τηγάνι, εάν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
-ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζωμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σταδιακά, μέχρι να χυλώσει το ριζότο μας.
-2-3' προτού να είναι έτοιμο θρυματίζουμε και τη φέτα μέσα να χυλώσει και να πάρει γεύση και 1 κουταλιά βούτυρο.
-σερβίρουμε ζεστό με καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω σε κάθε πιάτο.
Καλά Μαγειρέματα!
CARAMELIZED ONIONS AND FETA RISOTTO
Delicious risotto with caramelized onions with Worcester sauce and balsamic vinegar and feta cheese! Pure magic! Perfect weeknight dinner!
INGREDIENTS
1 cup rice for risotto
4 onions in slices
1 tablespoon worcester sauce
1 tablespoon balsamic vinegar
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon butter and 1 for the end
200gr. feta
about 2 cups chicken broth or just hot water
salt, pepper
DIRECTIONS
_In a well pre-heated saucepan add the olive oil and 1 tablespoon butter and the onion slices to saute at low heat, whisk with a wooden spoon all the time, for a long time with patience, until they are tender adn start to caramelize.
_Then add salt and pepper, be careful with the salt beacuse the sauce and broth are salty, add also the worcester and balsamic and stir to combine. Take off to a plate on the side half of the onions for later.
_Add inside the rice to saute for 1', then the broth little by little and stir all the time until the risotto comes to the right texture. 3' before add the feta drizzled and stir to melt and combine.
_Take off the heat and add 1 tablespoon butter and whisk.
_Serve hot with caramelized onions on top of each plate!
Comments