top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΟΥΣΤΕΡ ΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ

Έγινε ενημέρωση: 27 Νοε 2019

Τέλειος συνδυασμός με σωταρισμένο με wosrcester sauce συκώτι μοσχαρίσιο συνοδευμένο από πουρέ γλυκοπατάτας με καπνιστή πάπρικα! Τι άλλο να ζήτησεις από ένα νόστιμο γεύμα η βραδινό?!

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα συκώτι μοσχαρίσιο

10κ.σ. worcester sauce

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Για τον πουρέ:

3 μεγάλες πορτοκαλί γλυκοπατάτες

2\3 κούπας Αριάνι

3κ.σ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι κατά βούληση

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

χυμό από μισό λεμόνι

1\3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βράζουμε τις γλυκοπατάτες πλυμμένες καλά με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.

_Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περυχίνουμε με τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ και τις πατάμε με ένα πηρούνι να γίνουν πουρές.

_Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά, αλέιφουμε κάθε φιλέτο συκώτι με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο καυτό σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά 4-5΄, σβήνουμε έπειτα με την όυστερ σος, ρίχνουμε και λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και αλτοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί η όυστερ σος είναι ήδη αλμυρή.

_Σερβίρουμε αμέσως καυτό σε πιάτα με τον πουρέ γλυκοπατάτας από κάτω και κάθε φιλέτο συκωτιού κομμένο σε λεπτές φέτες από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!





305 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

댓글


bottom of page