Τέλειος συνδυασμός με σωταρισμένο με wosrcester sauce συκώτι μοσχαρίσιο συνοδευμένο από πουρέ γλυκοπατάτας με καπνιστή πάπρικα! Τι άλλο να ζήτησεις από ένα νόστιμο γεύμα η βραδινό?!
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
4 φιλέτα συκώτι μοσχαρίσιο
10κ.σ. worcester sauce
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Για τον πουρέ:
3 μεγάλες πορτοκαλί γλυκοπατάτες
2\3 κούπας Αριάνι
3κ.σ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι κατά βούληση
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
χυμό από μισό λεμόνι
1\3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βράζουμε τις γλυκοπατάτες πλυμμένες καλά με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.
_Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περυχίνουμε με τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ και τις πατάμε με ένα πηρούνι να γίνουν πουρές.
_Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά, αλέιφουμε κάθε φιλέτο συκώτι με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο καυτό σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά 4-5΄, σβήνουμε έπειτα με την όυστερ σος, ρίχνουμε και λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και αλτοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί η όυστερ σος είναι ήδη αλμυρή.
_Σερβίρουμε αμέσως καυτό σε πιάτα με τον πουρέ γλυκοπατάτας από κάτω και κάθε φιλέτο συκωτιού κομμένο σε λεπτές φέτες από πάνω!
댓글