Αγαπημένο φαγάκι τα λαδερά φασολάκια γίνονται ακόμη πιο νόστιμα σβησμένα με worcester sauce και φρέσκο βασιλικό σε μελωμένη σάλτσα ντομάτας! Ταιριάζουν ιδανικά σερβιρισμένα με νιβατό ή κατίκι!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4κ.σ. worcester sauce
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400γρ. ντομάτα κονκασέ
100γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200γρ. νιβατό ή κατίκι
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε τα φασολάκια να βγάλουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω τη κλωστή που έχουν για να μην είναι τραχιά στο μαγείρεμα μετά.
_Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σωταριστεί για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε και το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια να μαραθούν και αυτά για λίγα λεπτά. Έπειτα βάζουμε και τον πελτέ μέσα και τον τσιγαρίζουμε κανά δυο λεπτά. Σβήνουμε με την worcester sauce και αφήνουμε 1' να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε και τη ντομάτα κονκασέ και νερό ίσα να σκεπαστούν όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά και να μελώσει η σάλτσα.
_Στο τέλος δοκιμάζουμε πόσο αλμυρό είναι γιατί και η woscester είναι αλατισμένη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Βάζουμε και ψιλοκομμένο τον βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
_Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου το φαγητό και σερβίρουμε κάθε πιάτο με λίγο ωμό ελαιόλαδο και μια κουταλιά νιβατό ή κατίκι.
Comentários