Τέλειο γλυκό ψωμάκι μπανάνα για πρωινό ή σνακ, καθώς μπορείς να αλείψεις πάνω ό,τι σου αρέσει! Ζουμερό, με τραγανά ψημένα αμύγδαλα, με φυστικοβούτυρο που δένει τόσο με τη μπανάνα, μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να αλείψεις πάνω φυστικοβούτυρο που ταιριάζει ιδανικά, ταχίνι με κακάο, μέλι, μαρμελάδα μήλο ή πραλίνα! Και ότι σου κάνει κέφι!
ΥΛΙΚΑ
για φόρμα 18εκ. μακρόστενη
•2 πολύ ώριμες μπανάνες και 1 ακόμη για τον στολισμό
•2 αυγά
•6κ.σ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
•12κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
•2κ.σ. μέλι
•1 κούπα βρώμη
•1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα ανάλατα ή και αλατισμένα εάν θέλετε, χοντροκομμένα
•1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Καθαρίζουμε τις μπανάνες από την φλούδα τους και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνουν ένας λείος πουρές.
•Σε ένα μπολ, βάζουμε το πουρέ μπανάνας, σπάμε τα αυγά και τα αναμιγνύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
•Έπειτα, προσθέτουμε και το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και αναμιγύνουμε καλά.
•Προσθέτουμε τη βρώμη και αναμιγνύουμε και τέλος τα αμύγδαλα.
•Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, από πάνω βάζουμε μία μπανάνα κομμένη κάθετα στη μέση, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 50'.
•Διατηρείται 4-5 μέρες στο ψυγείο.
•Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει σαν επάλειψη από πάνω και ψιλοκομμένα αμύγδαλα!
Comments