Τέλειο και ζουμερό blondie να απολαύσεις! Ετοιμάζεις στα γρήγορα και θα τρελαθούν όλοι με τη νοστιμιά και το αποτέλεσμα! Τρέχει από μέσα σοκολάτα γεμιστή με φράουλα και οι φρέσκες φράουλες απογειώνουν κάθε μπουκιά! Αρωματικό με μαχλέπι και βανίλια!
ΥΛΙΚΑ
( η κούπα είναι 250ml )
Για τετράγωνο ταψάκι 23x23
350γρ. κίτρινη κολοκύθα στον ατμό, πολτοποιούμε για να τη κάνουμε πουρέ σε επεξεργαστή τροφίμων
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα ζάχαρη καστανή
3/4 κούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
3 αυγά
4 κ.σ. φουντυκοβούτυρο
4 κ.σ. σπορέλαιο
100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο σε κομματάκια κομμένη
100γρ. σοκολάτα υγείας γεμιστή με φράουλα κομμένα σε κομμάτια
6-8 φράουλες φρέσκες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το φουντυκοβούτυρο και με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι και το άνθος αραβοσίτου βανίλια και το αναμιγνύουμε καλά στο μίγμα με μια μαρίς ή ένα κουτάλι.
_Στρώνουμε το μίγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 23x23 καλυμμένο με λαδόκολλα ή φόρμα τετράγβνη σιλικόνης, από πάνω βάζουμε τις φράουλες κομμένες στα 4 και τα κομμάτια σοκολάτας εδώ και κει ανάμεικτα τη γεμιστή με την κουβερτούρα.
_Βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 30-35'.
Καλά Μαγειρέματα!
VANILLA BLONDIES WITH STRAWBERRY STUFFED CHOCOLATE AND FRESH STRAWBERRIES!
INGREDIENTS
For square pan 23x23
350gr. pumpkin puree
3/4 a cup flour for all uses
1 cup brown sugar
3/4 a cup corn flour vanilla
1 teaspoon mahalep
1 teaspoon baking powder
3 eggs
4 tablespoons hazelnut butter
4 tablespoons corn oil
100gr. dark chocolate cut in pieces
100gr. strawberry stuffed chocolate
6-8 fresh strawberries
DIRECTIONS
_In a bowl you mix with a whisk the pumpkin puree, sugar, eggs, hazelnut butter and corn oil well. Then add the flour with the baking powder. the corn flour vanilla, the mahalep and blend it to have a smooth mixture.
_Pour the mixture in a baking pan 23x23 on top deep inside teh strawberries cut in 4, the chocolate pieces all over and put it in the oven to bake in a well pre heated oven at 175οC for 30-35'.
Comments