top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

GIANT ROLL ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Πεντανόστιμο giant roll γεμιστό με μαρμελάδα δαμάσκηνο και τραγανά μπισκότα κανέλας! Αφράτο, καραμελώνει στο ψήσιμο, πασπαλίζουμε με άχνη και έχουμε το τέλειο πρωινό για το Σαββατοκύριακο!

 

Υ Λ Ι Κ Α


500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο

8γρ. μαγιά σε σκόνη

μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά 

200γρ. χλιαρό γάλα 

•1 αυγό

1/4 κούπας περίπου χλιαρό νερό

5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια άλλη της αρεσκείας σας

7-8 μπισκότα κανέλας

λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό.


*ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λιπγο λίγο όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.


*σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 

*αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.


2 όταν φουσκώσει η ζύμη ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ.


*αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης τη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που τα σπάμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι και τυλίγουμε σε ρολλό.


*κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 30εκ. ή ταψί με λαδόκολλα, με την πλευρά που είναι οι στρώσεις από μαρμελάδα και μπισκότο, κάνοντας ένα σαλίγκαρο.


3 ψήνουμε στους 175οC για 40' περίπου.


4 αφήνουμε 5-6' να σταθεί όταν βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




439 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page