Φθινοπωρινά και πεντανόστιμα pancakes για όσους αγαπάνε την μηλόπιτα! Ζουμερά, με τριμμένο μήλο μέσα και κανέλα, τα σερβίρεις μαζί με μέλι από πάνω και φέτες μήλου και λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και έχεις τέλειο πρωινό ή και brunch που θα αγαπήσουν όλοι! Εάν τα σερβίρεις και με μια κρέμα μασκαρπόνε έχεις το τέλειο εύκολο γλυκάκι!
Υ Λ Ι Κ Α
( για 7-8 πανκέικς )
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα κεφίρ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2κ.σ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό και επιπλέον για το τηγάνισμα
1 κόκκινο μήλο μέτριο σε μέγεθος τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1/2κ.σ. κανέλα
μέλι για το σερβίρισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ με αυγοδάρτη αναμιγνύουμε το κεφίρ με το αυγό, μετά το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλα καλά.
2 μετά προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
3 ρίχνουμε μέσα και το τριμμένο μήλο στραγγίζοντας τα υγρά που έβγαλε όταν το τρίψαμε και απαλά με μια μαρίζ αναμιγνύουμε μέσα στο μίγμα που ετοιμάσαμε.
4 βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε από 2κ.σ. από το μίγμα μέσα στο τηγάνι για κάθε ένα pancake και ψήνουμε περίπου 3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Μόλις έχουν φουσκάλες στην επιφάνεια είναι έτοιμα κάθε φορά να τα αναποδογυρίζουμε.
5 σερβίρουμε ζεστά από πάνω με μέλι, λίγες φέτες από μήλο και λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα αν θέλουμε!
Comments