Τα κόκκινα πανκέικς της άνοιξης τόσο νόστιμα που σχεδόν γίνονται γλυκάκι! Συνοδεύεις με γλυκιά κρέμα μυζήθρας και ψητές φράουλες με ρακί! Ο απόλυτα λαχταριστός συνδυασμός! Η Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη με την πλούσια γεύση της θα απογειώσει το πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
Για τα πανκέικς:
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 κούπα ξινόγαλο πλήρες
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/4 κούπας ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1κ.σ. κακάο άγλυκο
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
650γρ. Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη
300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες (σκόνη)
Για τις φράουλες:
800γρ. φράουλες
4κ.σ. ζάχαρη
2 σφηνάκια ρακί
ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τις φράουλες πλυμένες και χωρίς το κοτσάνι κομμένες στη μέση ή ολόκληρες ανάλογα το μέγεθος τους σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε την ζάχαρη επάνω τους, περιχύνουμε με τη ρακί , βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε στον αέρα στους 180C για περίπου 30' μέχρι να μαλακώσουν.
_Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μίγμα για τα πανκέικς. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, χωρίζουμε τα ασπράδια με τους κρόκκους και τα ασπράδια τα χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψουν. Βάζουμε τα υγρά σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκκους και αναμιγνύουμε με αυγοδάρτη και μετά ενσωματώνουμε στο μίγμα με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μετά με μια μαρίς βάζουμε λίγο λίγο τα ασπράδια που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσουν τον αέρα τους. Βάζουμε μισή ώρα έστω το μίγμα στο ψυγείο ή μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
_Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη γλυκιά Μυζήθρα, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ να έχουμε μια ωραία κρέμα.
_Μετά βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λίγο βούτυρο και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα πανκέικς. Ψήνουμε 2'-3' από κάθε πλευρά κάθε τηγανίτα.
_Σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα τα πανκέικς, την κρέμα μυζήθρας γλυκιά από πάνω ή ανάμεσα και από πάνω ψητές φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι τους.
Comments