Ένα πεντανόστιμο χειμωνιάτικο πιάτο steaks κουνουπιδιού που ψήνονται με πάπρικα, σκόρδο και Worcester sauce και γίνονται λουκούμι, μαζί με τυρένιο πουρέ πατάτας με κασέρι που λιώνει και μαστιχώνει και παντρεύεται γευστικά με τις πλούσιες γεύσεις από το ψητό κουνουπίδι!
Υ Λ Ι Κ Α
Για 4 άτομα
Για το κουνουπίδι:
1 κουνουπίδι
5κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/2κ.γ. Worcester sauce
1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
Για τον πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
4κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
αλάτι, πιπέρι
150γρ. κασέρι τριμμένο ή μοτσαρέλα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 πλένουμε καλά το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα φύλλα και κόβουμε σε φέτες πάχους 3εκ. περίπου χοντρές σαν steaks.
2 ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, την Worcester sauce, μια πρεζα αλάτι γιατί είναι άκυρη και η sauce, το θυμάρι και αλείφουμε καλά από κάθε πλευρά τις φέτες κουνουπιδιού.
3 σε ένα τηγάνι για 1’ λεπτό από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά δίνουμε χρώμα στος φέτες κουνουπιδιού, μετά τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200C μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
4 ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε σε μθα κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Όσο είναι καυτές τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με μια κουταλιά από το νερό που έβρασαν, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πατάμε με το εργαλείο του πουρέ ή ένα πηρούνι μέχρι να έχουμε τη υφή του πουρέ. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να λιώσει το τυρί μέσα στον πουρέ.
5 σερβίρουμε τον πουρέ στα πιάτα και από πάνω ζεστά τα steaks κουνουπιδιού, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε με λίγη φέτα τριμμένη!
Comments