Ένα πεντανόστιμο Xxl πεϊνερλί για να μοιραστείς με την παρέα σου! Τυρένιο με 3 τυριά για έξτρα απόλαυση! Πεντανόστιμο Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί με την χαρακτηριστική νοστιμιά του, βελούδινη Μυζήθρα Γλυκιά και την ανεπανάληπτη Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια με την ιδιαίτερα πιπεράτη γεύση της που λιώνει και δίνει απίστευτη νοστιμιά! Ένα πεϊνερλί για 6,4 ή και 2 άτομα, ανάλογα πόσο μπορείς να αντισταθείς!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4-6 άτομα
400γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
1 αυγό χτυπητό
400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
8γρ. μαγιά
240γρ. χλιαρό νερό
1κ.γ. αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη
20γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και το νερό χλιαρό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε 15' στην άκρη να ανεβεί η μαγιά.
_Μετά προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλάτι μέσα και ζυμώνουμε με μίξερ πέντε λεπτά σε ζυμάρι.
_Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε την ζύμη 20' να φουσκώσει.
_Στο μεταξύ σε ένα μπολ τρίβουμε με το χέρι την μυζήθρα, το παραδοσιακά κρητικό τυρί και βάζουμε και τα 2/3 της γραβιέρας τριμμένη στον χοντρό τρίφτη, την υπόλοιπη θα την βάλουμε να λιώσει από πάνω. Βάζουμε και το αυγό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και πατάμε με το κουτάλι τα τυριά να ομογενοποιηθούν όλα.
_Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ρίχνουμε το ζυμάρι πάνω, το ανοίγουμε σε μεγάλο οβάλ σχήμα με το χέρι. Βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια για να μη κολλάει το ζυμάρι.
_Στο κέντρο βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χωρίς να πάμε προς τις άκρες και τη πατάμε λίγο με το κουτάλι τη γέμιση.
_Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσουν σα βάρκα και στα τελειώματα το γυρνάμε λίγο το ζυμάρι να κλείσει.
_Από πάνω ρίχνουμε και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
_Μεταφέρουμε το πεϊνερλί σε ταψί με λαδόκολλα.
_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210C - αέρα για 25'.
_Μόλις βγει καυτό από τον φούρνο αλείφουμε το βούτυρο πάνω στη γέμιση και πάνω στη ζύμη γύρω γύρω.
_Απολαμβάνουμε αμέσως ζεστό στο κέντρο του τραπεζιού για κόβουν όλοι μαζί και να τρώνε!
Комментарии