Ελαφρύ σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Αγγουράκια μικρά γεμιστά με δροσερό ντιπ φέτας!
ΥΛΙΚΑ
( για 3-4 μικρά αγγουράκια )
3-4 μικρά αγγουράκια
2κ.σ. τυρί κρέμα
2κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά
80γρ. φέτα
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε τα αγγουράκια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε κάθετα στη μέση.
_Αφαιρούμε με ένα μικρό κουταλάκι το εσωτερικό από τα αγγουράκια.
_Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά τα αγγουράκια να αφαιρέσουμε την υγρασία από πάνω τους.
_Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε για 2' όλα τα υλικά μαζί για το ντιπ φέτας, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη φέτα, τον χυμό λεμονιού. Μετά προσθέτουμε στο μίγμα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
_Γεμίζουμε τα αγγουράκια-βαρκούλες που ετοιμάσαμε, από πάνω πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο και απολαμβάνουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
STUFFED CUCUMBER WITH FETA DIP
Light snack to enjoy any time in your day!
INGREDIENTS
For 3-4 small cucumber
3-4 small cucumber
2 tablespoons full fat strained yogurt
2 tablespoons cream cheese
80gr. feta
1/2 a sweet spoon lemon juice
zest from half a lemon
some fresh mint leaves
black sesame
DIRECTIONS
_Peel the cucumbers, cut them in half vertically and take out the seeds with a sweet spoon to prepare little boats. Drain the moisture with paper towel all over them.
_In a food processor blend the yogurt, cream cheese, feta and lemon juice. Then mix inside the mixture with a spoon the zest.
_Then stuff with a spoon the cucumber boats, add on top some black sesame all over and fresh mint leaves.
Comentários