Οι αυγόφετες είναι οι αγαπημένες όλων! Και γίνονται πεντανόστιμες και αλμυρές όχι μόνο γλυκές! Τέλειο πρωινό ή brunch με μορταδέλα με προσούτο και κασέρι!
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
3 αυγά
180ml. γάλα
2 κ.σ. σπορέλαιο
6 φέτες ψωμί σταρένιο ή ολικής, καλής ποιότητας ψωμί, όχι του τοστ
5-6 φέτες μορταδέλα με προσούτο
100γρ. κασέρι
μία πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι με έναν αυγοδάρτη. Αναμιγνύουμε μαζί και το γάλα και βάζουμε μέσα τις φέτες ψωμί να μουλιάσουν 2-3 λεπτά.
_Βάζουμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε δυο φέτες κάθε φορά στο τηγάνι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
_Τις βγάζουμε μία μία από το τηγάνι και βάζουμε αμέσως επάνω όσο είναι ζεστές μία φέτα μορταδέλα και κασέρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες σε κάθε μια.
_Τρίβουμε και λίγο ακόμη κασέρι πάνω από όλες τις αυγόφετες στο τέλος!
Καλά Μαγειρέματα!
SAVORY FRENCH TOAST
Delicious savory french toast with mortadella with prosciutto and kaseri!
INGREDIENTS
3 eggs
180ml milk
a pinch of salt
6 slices of a good bread, weat flour or wholemeal
2 tablespoons corn oil
5-6 slices mortadella with proscuitto
100gr. kaseri cheese
DIRECTIONS
_In a bowl whisk the eggs with the salt then mix all together with the milk.
_Soak the bread slices inside for 2-3'.
_Place a fryon pan on medium to high heat and the corn oil and 2 bread slices at a time to get golden on each side all over.
_Take off the heat each slice and while it is still hot add on top one slice mortadella and some kaseri cut in thin slices with a knife. Do the same with every slice bread that gets out of the pan.
_Finally while tehy are still hot grate some kaseri on top of all!
Comments