Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα χοντροσπασμένη που την βρίσκεις σε κομμάτια μέσα στο κέικ, gouda και γραβιέρα που λιώνουν στο ψήσιμο μέσα αλλά και πάνω στο κέικ δημιουργώντας μια τυρένια κρούστα! Τέλειο για πρωινά αλμυρά, για ένα τραπέζι γιορτινό, για σνακ!
Υ Λ Ι Κ Α
350γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 κ.σ. κεφίρ
4 αυγά
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
20γρ. μπέικιν
1/2κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1/3κ.γ.ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
1/2κ.γ. αλάτι
1/3κ.γ. πιπέρι
200γρ. φέτα
100γρ. γκούντα ( Gouda ) τριμμένο και 50γρ. για από πάνω
50γρ. γραβιέρα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφίρ και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να αναμιχθούν.
2 αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το θυμάρι και το δενδρολίβανο και ρίχνουμε και τη φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια, το τριμμένο γκούντα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
6 τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και κοσκινισμένα και ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
7 βάζουμε σε ταψάκι πυρίμαχο 28εκ. διάμετρο ή και μακρόστενο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ελαφρώς λαδωμένο το μίγμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε καλά.
8 ρίχνουμε στην επιφάνεια του αλμυρού μας κέικ λίγο ακόμη ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα 50γρ. τριμμένο γκούντα (gouda).
9 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 45’ περίπου, το αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί όταν βγει από τον φούρνο πριν κόψουμε κομμάτια.
10σερβίρουμε ζεστό σε τετράγωνα μικρά κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Comments