Πεντανόστιμο πιάτο σαν μαγειρίτσα αλλά με μανιτάρια! Αυγοκομμένη λεμονάτη σούπα, ορεκτική με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πιο ελαφριά με τα μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλλο! Μπορείς να την γευτείς και το Πάσχα αντί της κλασσικής μαγειρίτσα μα και όποια μέρα μες το χειμώνα θέλεις μια ορεκτική σούπα!
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
600γρ. μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο ψιλοκομμένα
500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
περίπου 1,5 λίτρο ζωμό μανιταριών ή ζεστό νερό
2 αυγά
1κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό από 1,5 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σωτάρουμε καλά σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο με το λάδι και τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα για λίγη ώρα, δεν ανακατεύουμε συνέχεια για να μην αρχίσουν να βράζουν τα μανιτάρια. Μετά προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια να πάρουν χρώμα για λίγα λεπτά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε. Μετά σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε και το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 20-30'.
_Ετοιμάζουμε το αυγόκομμα. Σε ένα μπολ ζτυπάμε τα αυγά και τον χυμό λεμονιού καλά με ένα πηρούνι, αναμιγνύουμε και το κορν φλάουρ μαζί και μετά παίρνουμε κουταλιές με ζουμί από τη κατσαρόλα που βράζει συνεχίζοντας να ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό. Αφού επαναλάβουμε με αρκετές κουταλιές ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά μέσα στη κατσαρόλα και κουνάμε γρήγορα την κατσαρόλα κυκλικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά είναι έτοιμο.
_Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού εάν χρειάζεται!
Καλά Μαγειρέματα!
LEMON-EGG SOUP WITH MUSHROOMS AND GREEN SCALLIONS
Lemony tasteful soup, light with mushrooms and extra tastes with the green scallions and of course aygolemono, lemon-egg soup!
INGREDIENTS
For 4-6 persons
600gr mushrooms, oyster mushrooms and portobello cut in small pieces
500gr. green scallions chopped
1 bunch dill
1 wine glass white wine
1 tablespoon butter
2 tablespoons extra virgin olive oil
about 1,5 litre mushroom broth or hot water
salt, pepper
2 eggs
1 tablespoon corn flour
juice from 1,5 lemons
DIRECTIONS
_In a pot well pre heated add the butter and olive oil and mushrooms to sautee in medium to high heat, without stiring all the time, until the get golden. Then add green scallions to sautee together for a while, then add the dill chopped, the wine and leave to reduce a few minutes. Add salt and pepper and the broth or water and leave to boil for about 20-30 minutes.
_Prepare the lemon-egg. Beat the eggs with the lemon juice in a bowl with a fork, mix also the corn flour and then add spoons from the boiling broth inside the pot and keep beating all the time. Finally pour the egg mixture inside the pot and shake it quickly. Leave to boil 2' and take off the heat.
_Serve with extar lemon juice if you like!
Comments