Θέλεις το τέλειο και πανεύκολο σοκολατένιο γλυκάκι που θα εντυπωσιάσει όλους στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι⁉️Μοιράζουμε σε ποτηράκια Γκανάζ σοκολάτας, με dulce de leche καραμέλα αλατισμένη και ψημμένα φουντούκια αλατισμένα. Μπορούν να γίνουν και το τέλειο δωράκι για τους αγαπημένους σας αν γεμίσετε μικρά ατομικά βαζάκια και στολίσετε με μια ωραία κορδέλα με κρεμασμένο ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κουταλάκι.
ΥΛΙΚΑ
(για περιπου 8 ποτηράκια)
•600γρ. κουβερτούρα
•600γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•1 κουτ.του γλυκού μέλι
•1 ζαχαρούχο γάλα
•1/2 κούπα ψημμένα φουντούκια αλατισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και μόλις πάει να πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από τη κουβερτούρα, που έχουμε σπάσει σε ένα μπολ σε κομματάκια.
•αφήνουμε 1 λεπτό να σταθεί μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και έπειτα αρχίζουμε να ανακατεύουμε διαρκώς με μια μαρίς μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
•μοιράζουμε έξ ίσου σε ποτηράκια και αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου για 30-40'.
•έχουμε έτοιμο το dulce de leche, έχοντας σιγοβράσει (στο 4 το μάτι της κουζίνας αν είναι μέχρι το 9) βγάζουμε την ετικέτα και βράζουμε για 3 ώρες προσέχοντας να είναι πάντα σκεπασμένο του κουτάκι με νερό.
•σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3' το dulce de leche αλατίζοντας με ένα κουτ.του γλυκού αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
•μέσα στα ποτήρια ή τα βαζάκια ρίχνουμε από 2 κουταλιές καραμέλα και από πάνω σερβίρουμε με ολόκληρα φουντούκια και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Comments