top of page

Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιαν

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο και θα τραγουδάς ρίκο ρίκο ρικοκοο 🍑 Τραγανό απέξω και πολύ ζουμερό μέσα. Θες να το φτιάξεις⁉️ Ακολούθησε τη συνταγή της γιαγιάς👇

ΥΛΙΚΑ

•25 κομμάτια βερίκοκα Μπεμπέκο άγουρα

•1 κιλό ζάχαρη

•1 κ 1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό

•2 κουτ.της σούπας λεμόνι στο τέλος

•25 αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά ψημένα

•3-4 κουτ.σούπας ασβέστη (τη βρίσκουμε σε οικοδομικά υλικά)

•1 φακελάκι ξινό





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Πλένουμε, καθαρίζουμε τα βερίκοκα κ πιάνοντας σφιχτά στην χούφτα μας το βερύκοκο βγάζουμε το κουκούτσι καρφί σπρώχνοντας από κάτω προς τα πάνω.

• Έχουμε κάνει το ασβεστόνερο (με περίπου 2 λίτρα και κάτι νερό) και το σουρώνουμε.

• Κάθε βερίκοκο που ετοιμάζουμε το ρίχνουμε μέσα στον ασβέστη.

• Τα αφήνουμε 4 ώρες.

• Στο μεταξύ κάνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε 4' και το αφήνουμε να κρυώσει.

• Βγάζουμε τα βερίκοκα από το ασβεστόνερο κ τα ξεπλένουμε με 5-6 νερά.

• Βάζουμε σε σουρωτήρι.

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει  και μόλις βράσει βουτάμε ένα-ένα τα βερίκοκα, μετράμε 1-2 και τα βγάζουμε.

• Τα κρυώνουμε ρίχνοντας κρύο νερό από τη βρύση στο σουρωτήρι αμέσως!

• Σε νερό βάζουμε 1 φακελάκι Ξινό, το διαλύουμε κ ρίχνουμε μέσα τα βερύκοκα κ τα αφήνουμε 1 ώρα.

• Τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι έχουμε βάλει μέσα στο καθένα τα αμύγδαλα.

• Τα βάζουμε στη φωτιά και το δένουμε το γλυκό, προς το τέλος βάζουμε και το χυμό λεμονιού.

• Αφήνουμε να σταθεί κ να κρυώσει κ αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Καλά Μαγειρέματα!


682 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page