Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο και θα τραγουδάς ρίκο ρίκο ρικοκοο 🍑 Τραγανό απέξω και πολύ ζουμερό μέσα. Θες να το φτιάξεις⁉️ Ακολούθησε τη συνταγή της γιαγιάς👇
ΥΛΙΚΑ
•25 κομμάτια βερίκοκα Μπεμπέκο άγουρα
•1 κιλό ζάχαρη
•1 κ 1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό
•2 κουτ.της σούπας λεμόνι στο τέλος
•25 αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά ψημένα
•3-4 κουτ.σούπας ασβέστη (τη βρίσκουμε σε οικοδομικά υλικά)
•1 φακελάκι ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε, καθαρίζουμε τα βερίκοκα κ πιάνοντας σφιχτά στην χούφτα μας το βερύκοκο βγάζουμε το κουκούτσι καρφί σπρώχνοντας από κάτω προς τα πάνω.
• Έχουμε κάνει το ασβεστόνερο (με περίπου 2 λίτρα και κάτι νερό) και το σουρώνουμε.
• Κάθε βερίκοκο που ετοιμάζουμε το ρίχνουμε μέσα στον ασβέστη.
• Τα αφήνουμε 4 ώρες.
• Στο μεταξύ κάνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε 4' και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Βγάζουμε τα βερίκοκα από το ασβεστόνερο κ τα ξεπλένουμε με 5-6 νερά.
• Βάζουμε σε σουρωτήρι.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μόλις βράσει βουτάμε ένα-ένα τα βερίκοκα, μετράμε 1-2 και τα βγάζουμε.
• Τα κρυώνουμε ρίχνοντας κρύο νερό από τη βρύση στο σουρωτήρι αμέσως!
• Σε νερό βάζουμε 1 φακελάκι Ξινό, το διαλύουμε κ ρίχνουμε μέσα τα βερύκοκα κ τα αφήνουμε 1 ώρα.
• Τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι έχουμε βάλει μέσα στο καθένα τα αμύγδαλα.
• Τα βάζουμε στη φωτιά και το δένουμε το γλυκό, προς το τέλος βάζουμε και το χυμό λεμονιού.
• Αφήνουμε να σταθεί κ να κρυώσει κ αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Comentarios