Τέλεια ιδέα για το γλυκό στο Πασχαλινό τραπέζι! Αξιοποιούμε τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν και γεμίζουμε ένα μεγάλο αυγό με κρέμα cheesecake φράουλα και σπασμένα σοκολατένια αυγουλάκια! Θα ενθουσιαστούν όλοι με την εμφάνιση και την νοστιμιά της "τούρτας" αυτής!
ΥΛΙΚΑ
Για σοκολατένιο αυγό 20εκ. ύψος
μισό σοκολατένιο αυγό
500γρ. τυρί κρέμα
250γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
1κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3κ.σ. άχνη ζάχαρη
σοκολατένια μικρά αυγουλάκια για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με μια έναν αυγοφάρτη το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και τη μαρμελάδα φράουλα. Μετά προσθέτουμε και την σαντιγύ και αναμιγνύουμε με μια μαρίζ απαλά.
_Βάζουμε τη κρέμα που ετοιμάσαμε σε κορνέ και γεμίζουμετο σοκολατένιο αυγό κάνοντας ροζέτες. Εναλλακτικά το γεμίζουμε με ένα κουτάλι.
_Από πάνω σπάμε μερικά μικρά σοκολατένια αυγά στη μέση ή σε τέταρτα, αφήνουμε κ μερικά ολόκληρα. Ρίχνουμε εδώ και κει και λίγα τρίμματα σοκολάτας!
_Διατηρείται στο ψυγείο!
Καλό Πάσχα!
BIG CHOCOLATE EGG STUFFED WITH CHEESECAKE STRAWBERRY CREAM
INGREDIENTS
For half big chocolate egg 20cm. height
500gr. cream cheese
250gr. whipping cream beaten in whipped cream
3 tablespoons icing sugar
1 tablespoon strawberry marmelade
small bites chocolat eggs for topping
DIRECTIONS
_In a bowl mix the cream cheese with icing sugar and strawberry marmelade. Then add inside the mixture the whipped cream and combine with a mariz softly. Stuffe with the cream an icing bag and stuff the chocolate egg.
_Top with some broken small bite chocolate eggs and drizzled chocolate!
_Keep in the fridge!
Comments