Ποιος δεν αγαπάει το γιουβέτσι⁉️ Και γίνεται πιο εύκολο με τα μπουτάκια κοτόπουλο αλλά εξίσου νόστιμο. Μελωμένο στον φούρνο θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 🐓🍲
ΥΛΙΚΑ
(4 μερίδες)
•4 μπουτάκια κοτόπουλο
•1 κούπα κριθαράκι χοντρό
•2 1/2 κούπες νερό
•5 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι
•200γρ. ντοματάκια κονκασέ
•1 κουτ.της σούπας πελτέ
•1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•σε ένα ταψάκι βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και το λάδι και βάζουμε στον φούρνο στους 180οC αέρα να ψηθούν.
•μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, ρίχνουμε στο ταψί τον πελτέ και ανακατεύουμε στο λαδάκι να διαλυθεί, τα ντοματάκια κονκασέ και το νερό και ξανά κλείνουμε τον φούρνο.
•μετά από 5’ που θα έχει ζεσταθεί το νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι να πάει παντού και αφήνουμε να πιει το νερό και να μαλώσει χωρίς να ανακατεύουμε.
•στο τέλος ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω και αν θελουμε βάζουμε και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή ξινομυζήθρα να λιώσει πάνω στο κριθαράκι.
Comments