top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Έγινε ενημέρωση: 30 Οκτ


Τέλεια ιδέα για πρωινό, γλυκιά πίτσα με φυστικοβούτυρο, σταγόνες σοκολάτας υγείας, φέτες αχλάδι, μύρτιλα και μέλι! Χορταστικό ξεκίνημα για την μέρα σου, μπορείς να βάλεις και αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της αρεσκείας σου! Μπες στη κουζίνα και δημιούργησε!

ΥΛΙΚΑ

(για 6-7 μικρές ατομικές πίτσες)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

•500γρ. αλεύρι

•1/2 κούπα βούτυρο

•4γρ. ξηρή μαγιά

•μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά

•1 κουτ.του γλυκού γεμάτο αλάτι

•1/2 ποτήρι γάλα

•1 αυγό

•χλιαρό νερό όσο πάρει


•εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη για πίτσα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά για κάθε ατομική πίτσα:

1-2κ.σ. φυστικοβούτυρο

1 αχλάδι σε φέτες

1κ.σ. σταγόνες σοκολάτας υγείας

1κ.σ. μέλι

λίγα μύρτιλα

παπαρουνόσπορο ή ό,τι άλλο σας αρέσει από πάνω αφού ψηθούν, ακόμη και ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.

_ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

_σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

_αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.

_όταν φουσκώσει κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη για να κάνουμε τις ατομικές πίτσες , παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι σε στρόγγυλο αφήνοντας λίγο πιο χοντρό το γύρω γύρω από το ζυμάρι πατώντας με τα δάχτυλα περισσότερο το εσωτερικό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα ή τυλίγουμε σε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.

_στην επιφάνεια της πίτσας αλείφουμε το φυστικοβούτυρο, από πάνω τις φέτες αχλαδιού, σε διάφορα σημεία τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 12'.


Καλά Μαγειρέματα!


 

SWEET PIZZA WITH PEANUT BUTTER DARK CHOCOLATE HONEY AND PEAR SLICES!

Perfect breakfast with sweet pizza! Peanut butter, pears, blueberries, dark chocolate and honey!

INGREDIENTS

For 6-7 small ones

500gr. flour for all uses

1/2 cup butter

4gr. dry yeast

a pinch of sugar

1 teaspoon salt

1 glass of milk

1 egg

warm water as much as it needs for the dough

FOR TOPPING FOR 1 SMALL PIZA:

1-2 tablespoons peanut butter

1 tablespoon dark chocolate drops

1 pear fresh cut in thick slices

1 tablespoon honey

blueberries


_In a big bowl add the flour, make a hole in the middle, add the yeast with sugar, the butter melted warm but not hot, the milk warm, the egg and the salt on the edges so that it will not get in touch with the yeast.

_Knead all ingredients and then add warm water but not hot as much as you will need to have a nice elastic dough.

_Cover with a wet towel and let it rise and double it's size!

_After that cut in small balls the dough, save in the freezer the rest or do the same steps to every single one of each pizza!

_Open a phyllo dough round by hand by leaving more thick the edges, spread the peanut butter, then on top the pear slices and all around the dark chocolate drops, drizzle with the honey all over on top.

_Place the pizza or pizzas on a baking pan with baking paper and bake in well pre-heated oven on 220οC for 10-12'.


Enjoy!

600 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page