Τέλειο γλυκό με στρώσεις με κρέμα μασκαρπόνε και κρέμα λεμονιού και στη βάση μπισκότα βουτύρου με γλυκάνισο και φυστίκια Αιγίνης! Σερβίρεις σε ποτηράκια ή στήνεις σε μεγάλη βάση!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
200γρ. μπισκότα βουτύρου
1 κ.γ. τριμμένο γλυκάνισο
100γρ. χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης ψημμένα ανάλατα
125γρ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 αυγά και 1 κρόκκος
200γρ. ζάχαρη
120γρ. βούτυρο
5 λεμόνια ακέρωτα, χυμό και ξύσμα
600γρ. μασκαρπόνε
λευκή σοκολάτα για διακόσμηση ή χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης ψημμένα ανάλατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα μπολ γυάλινο ή ανοξείδωτο βάζουμε το χυμό λενονιών, το ξύσμα και το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, σε μπεν-μαρί δηλαδή και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μετά βάζουμε και τα αυγά μέσα ελαφρώς χτυπημένα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
_Μετά κατεβάζουμε την κρέμα λεμονιού από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας την κάποιες φορές καθώς κρυώνει.
_Αφού έχει κρυώσει η κρέμα λεμονιού τη μισή ποσότητα την αναμιγνύουμε με το μασκαρπόνε σε ένα άλλο μπολ με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά.
_Για τη βάση με το μπισκότο τρίβουμε τα μπισκότα σε έναν πολυκόφτη, μετά τα αναμιγνύουμε με τον γλυκάνισο και τα φυστίκια Αιγίνης και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο όχι ζεστό και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
_Μετά είτε στρώνουμε σε μεγάλη στρόγγυλη βάση με τσέρκι είτε μοιράζουμε σε ποτήρια, από πάνω τη μισή ποσότητα μασκαρπόνε μία στρώση, από πάνω μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού και τέλος μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
_Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί 2 ώρες.
_Σερβίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα στον χοντρό τρίφτη ή τρίμματα από μπισκότα από πάνω ή λίγα σπασμένα φυστίκια Αιγίνης ή λίγα φρέσκα λουλούδια!
Καλά Μαγειρέματα!
MASCARPONE CREAM, LEMON CURD, BUTTER COOKIES WITH PISTACHIOS AND ANISEED! PERFECT DESSERT WITH AMAZING FLAVORS AND TEXTURES!
INGREDIENTS
For the bottom:
200gr. butter cookies
1 tea spoon aniseed crushed
100gr. pistachios tossed chopped, not salty
125gr. butter
For the lemon curd:
3 eggs and 1 yolk, free range eggs
200gr sugar
5 lemons, juice and zest
120gr. butter
600gr. mascarpone
some white chocolate grated for decorating on top or some more pistachios chopped
_In a glass or staineless steel bowl add the lemon juice and zest, the butter cut in cubes and place it on top of a pot with steaming water , make sure that the boiling water isn't touching the bowl and stir until the butter is melted. Then add the eggs lightly whishked and sugar and stir in low heat until you a thick lemon sauce. Then leave on the side to cool and stir now and then as it coold down.
_After the lemon curd is cool mix half of it with mascarpone with an egg beater.
_For the bottom layer grind the cookies in a food proscesor, then mix them with the chopped pistchios, aniseed and the butter melted but not hot.
_Add the cookies mixture at the bottom of a tart base or a round pan or glasses like a did, then add a layer of the mascarpone cream you made, then a layer of the rest of the lemon curd and finally a layer of the mascarpone cream.
_Decorate with white chocolate grated with a hand grater or some pistachios tossed chopped in big pieces or some grind butter cookies!
Comentários