Ποιος δεν αγαπάει το γλυκό πορτοκάλι! Τέλειο για κέρασμα, πάνω από γιαούρτι για ένα γρήγορο γλυκάκι, σε τάρτες, πάνω σε μους λευκής κρέμας, σε κρέπες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
2 κιλά ζάχαρη
5 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Με έναν λεπτό τρίφτη ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα τους γύρω γύρω, μετά χαράσουμε τη φλούδα σε 6 ή 8 κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα είναι και τα πορτοκάλια και τα αφαιρούμε με προσοχή.
_Τυλίγουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε ρολάκι και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή όλες τη μια πίσω από την άλλη με μια μεγάλη βελόνα.
_Βάζουμε τα ρολά μέσα σε ένα μπολ μεγάλο με το νερό και τα αφήνουμε 1 ολόκληρη μέρα να ξεπικρίσουν.
_Μετά τις 24 ώρες τα βάζουμε με το ίδιο νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, μετά αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
_Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μετά μέχρι την άλλη μέρα. Εάν την άλλη μέρα χρειάζεται κι άλλο δέσιμο το σιρόπι τα ξαναβράζουμε και πάλι.
_Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς μήνες.
Comments