top of page

Γλυκό ψυγείου με κρέμα γλυκιάς μυζήθρας, σαβαγιάρ και γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2024

Ένα απίθανο γλυκό σούπερ καλοκαιρινό! Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, πεντανόστιμη κρέμα Μυζήθρας Γλυκιάς και γλυκό του κουταλιού καρπούζι! Η κρέμα αφρός στο στόμα, το γλυκό καρπούζι τραγανό τραγανό, κάθε σου κουταλιά και απόλαυση! Πανεύκολο μπορείς και να το έχεις έτοιμο στο ψυγείο από την προηγούμενη να παγώνει! Σκέφτεσαι καλύτερο γλυκό για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου;!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 35x12

15-20 μερίδες

180γρ. σαβαγιάρ 13-15 κομμάτια

500γρ. γλυκό του κουταλιού καρπούζι

500γρ. Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκης

600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

6 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη

2 βανιλίνες (βανίλια σε σκόνη)

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα 200ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

_Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη μυζήθρα τριμμένη με το χέρι, τα 400ml κρέμα γάλακτος, τις βανιλίνες και την άχνη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

_Μετά προσθέτουμε και την σαντιγί μέσα στο μίγμα με την μυζήθρα και με μια μαρίζ απαλά ενσωματώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και το ξύσμα στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά.

_Στρώνουμε μεμβράνη στον πάτο και στα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας σταυρωτά να περισσεύει από όλες τις πλευρές για να μπορέσουμε να την κλείσουμε μετά.

_Αδειάζουμε το σιρόπι από το βάζο με το γλυκό σε βαθύ πιάτο, βουτάμε κάθε ένα σαβαγιάρ στο σιρόπι και από τις δυο πλευρές και τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας. Τρία σαβαγιάρ κατά μήκος για το πάχος της φόρμας. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε μια στρώση από σαβαγιάρ και κάνουμε μετά και δεύτερη στρώση από πάνω με την ίδια διαδικασία.

_Κρατάμε λίγο μόνο σιρόπι για το σερβίρισμα.

_Πάνω από τα σαβαγιάρ στην φόρμα ρίχνουμε και την κρέμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε ενιαία στη φόρμα.

_Κλείνουμε με την μεμβράνη κολλώντας την πάνω σε όλη την επιφάνεια της κρέμας από όλες τις πλευρές.

_Βάζουμε για 3 ώρες κατάψυξη και μετά 6-7 ώρες ψυγείο. Αν θέλουμε στο αφήνουμε και όλη νύχτα ψυγείο αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη. Ή αν θέλουμε κατευθείαν μόνο κατάψυξη να γίνει σα παγωτό.

_Αν είναι από την κατάψυξη το βγάζουμε λίγη ώρα πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει λίγο να κόβεται. Από πάνω στολίζουμε με το γλυκό καρπούζι κομμένα σε κυβάκια και λίγο σιρόπι που κρατήσαμε.

_Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλά Μαγειρέματα!

474 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page