top of page

Γλυκοπατάτες σαν τηγανιτές με σπιτική bbq σος

Εικόνα συγγραφέα: eatmeeatme

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιαν

Τα γιορτινά βράδια που μαζευόμαστε με φίλους στο σπίτι και θέλουμε κάτι ακόμη από μεζεδάκια. Κάνουμε γλυκοπατάτες σαν "τηγανιτές" στο φούρνο με πάπρικα και τη πιο λαχταριστή και εύκολη μπάρμπεκιου σος.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣ

•2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

•2κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•300γρ. κέτσαπ

•5 κουτ.της σούπας καστανή ζάχαρη

•3 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα

•5 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

•5 κουτ.της σούπας Worcester σος

•50γρ. τζίντζερ τριμμένο στο τρίφτη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5' να πάρουν λιγο χρώμα.

•ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.

•ρίχνουμε το βαλσάμικο, την όυστερ σος, το τζίντζερ.

•έπειτα τη κέτσαπ και τη πάπρικα.

•ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σος σε παχύρρευστη σάλτσα.

•διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω στο ψυγείο για 20 μέρες περίπου.


•ΓΙΑ ΤΙΣ "ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ" ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

•2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σαν τηγανιτές.

•τις πασπαλίζουμε με 1 κουτ.της σούπας καπνιστή πάπρικα και αλάτι Ιμαλαΐων κατα βούληση.

•περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τις αλείφουμε με τα χέρια να πάνε τα υλικά παντού.

•τις στρώνουμε σε μια λαδόκολλα σε ταψί να μη πατάει η μια πάνω στην άλλη.

•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.


Καλά Μαγειρέματα!


262 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page