Πεντανόστιμο φαγάκι καλαμαράκια κοκκινιστά σε μελωμένη σάλτσα! Τα σερβίρεις με ρύζι ή πατατάκια τηγανιτά, τα συνοδεύεις με χούμους! Ιδανικά για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα καθαρισμένα και πλυμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
1κ.σ. πελτές
1/2 ποτήρι κρασί λευκό ή ροζέ
1/2 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Κόβουμε με ψαλίδι ή μαχαίρι τα καλαμαράκια σε μεγάλα κομμάτια.
_Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί καλά για λίγα λεπτά, μετά βάζουμε και τα καλαμαράκια και τα σωτάρουμε λίγα λεπτά. Βάζουμε τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν λίγο.
_Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί βάζουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα και 1 κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε να δούμε εάν μαλάκωσαν τα καλαμαράκια και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι.
_Το φαγητό το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του και να μελώσει!
_Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή σαν μεζεδάκι με άλλα συνοδευτικά!
Komentáře