Πεντανόστιμη και σούπερ καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά ροδάκινα, που θα βγάλουν έξτρα γεύση, τραγανά φουντούκια, μπλε τυρί για πλούσια γεύση και δροσερή βινεγκρέτ! Είναι τέλεια σαλάτα για ένα ελαφρύ βραδινό το καλοκαίρι με ένα ποτήρι κρασί, αλλά και τέλειο ορεκτικό σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι!
Υ Λ Ι Κ Α
( για 4 άτομα )
500γρ. ραντίτσιο, μαρούλι ρομάνα, άϊσμπεργκ
200γρ. μπλε τυρί
2 ροδάκινα πλυμένα και κομμένα σε φέτες μαζί με την φλούδα
2κ.σ. χοντροκομμένα φουντούκια ψημένα και ανάλατα
80ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.γ. μέλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 Σε μια πιατέλα βάζουμε το ραντίτσιο, άϊσμπεργκ, μαρούλι, να μην έχουν υγρασία τα φύλλα.
2 ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά σε ένα βαζάκι το μέλι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι ή και άλλο λεμόνι.
3 σε ένα σχαροτηγάνο με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τις φέτες από ροδάκινο να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά, μόλις είναι έτοιμα αλατίζουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και τα σερβίρουμε πάνω από την σαλάτα στην πιατέλα.
4 προσθέτουμε και το μπλε τυρί σε κομμάτια μέσα στη σαλάτα εδώ και κει.
5 βάζουμε και τα φουντούκια από πάνω.
6 περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως!
コメント