Το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ με γιαούρτι❗️Το πιο αφράτο και ζουμερό που έχετε δοκιμάσει. Μπορείτε και απλά να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, αλλά κ το γλάσο σοκολάτας θα το λατρέψετε! Τι καλύτερο για πρωινό, με τον απογευματινό σας καφέ, για το γραφείο ή για το κολατσιό των παιδιών;! Όλοι αγαπάνε ένα κομμάτι αφράτο κέικ!
ΥΛΙΚΑ
(για στρόγγυλη φόρμα 28εκ. ή μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα σε 1 μακρόστενη και 1 μικρότερη ή 2 μικρότερες)
•250γρ. βούτυρο
•5 αυγά
•1 πρόβειο γιαούρτι (χωρίς τη πέτσα), 300γρ.
•2 κεσεδάκια ζάχαρη
•3,5 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 φακελάκι μπέικιν
•2 βανίλιες
•ξύσμα από 2 λεμόνια
•2 γεμάτες κ.σ. κακάο και λίγο γάλα όσο για να κάνουμε τη πάστα τη σοκολατένια μέσα στο κέικ.
*με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε και τις δόσεις για το αλεύρι και τη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.
•προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
•έπειτα το γιαούρτι κ χτυπάμε 1' να ενωθεί στο μίγμα.
•έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λιγο λιγο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες.
•τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών.
•σε ένα ποτήρι με ένα πηρούνι αναμιγνύουμε το κακάο με λίγο γάλα ίσα για να έχουμε μια πάστα σοκολατένια χωρίς σβόλους.
•σε βουτυρομένη φόρμα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα του κέικ, μετά στο κέντρο κατά μήκος το σοκολατένιο μίγμα και κάνουμε κυκλάκια με ένα πηρούνι, από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 50' στον αέρα.
.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
•λιώνουμε σε μπεν-μαρί 100γρ. μαύρη κουβερτούρα με 50γρ. γάλα πλήρες και περιχύνουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει λίγο.
.
Tips•
*μπορείτε να αλλάξετε το αλεύρι με βρώμη,απλά θα αποκτήσει πιο fudge υφή.
Καλά Μαγειρέματα!
YOGURT CAKE WITH CHOCOLATE GLAZE
Delicious and super easy yogurt cake, fluffy and moist, the chocolate makes it extra delicous! You'll be baking it every week believe me!
INGREDIENTS
250gr. butter
5 eggs
300gr. sheep yogurt
with the bucket of the yogurt you measure:
2 buckets sugar
3,5 buckets flour for all uses
1 baking powder
2 vannilines (dust)
zest from 2 lemons
2 tablespoons cacao with some cow milk to make the chocolate mixture inside the cake
FOR THE CHOCOLATE GLAZE:
_Melt 100gr. dark chocolate with 50gr. full fat cow milk.
DIRECTIONS
_Beat with a mixer the butter and sugar very well to get fluffy.
_Add one by one the eggs and keep beating.
_Then the yogurt and beat for 1' to mix it well.
_Sieve the flour and baking powder and add it little by little inside the mixture, the vanillines and beat it just 1' to mix all ingredients.
_Finally add the lemon zest and whisk with a mariz.
_In a glass whisk the cacao with milk with a fork until you have a smooth mixture.
_Place half of the cake mixture inside a cake pan that we first have buttered, then the cacao mixture and make circles with a fork, then the rest of the cake micture.
_Bake in well pre-heated oven at 170C for about 50', if you deep a knife it should get out dry.
_When it is out of the oven hot add the chocolate glaze on top! Leave for 30' to cool and the serve!
Comments