top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Έγινε ενημέρωση: 27 Οκτ 2022

Ποιος δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια⁉️ Μαγειρεύουμε τα πιο αφράτα και υγειινά κεφτεδάκια κοτόπουλο και δημιουργούμε το τέλειο φθινοπωρινό φαγάκι βυθίζοντας τα σε σάλτσα μπύρας, με κουρκουμά και μανιτάρια. Θα το λατρέψουν μικροί κ μεγάλοι και θα έχει σταθερή παρουσία στο εβδομαδιαίο μενού σας❗️







Θέλεις τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλο⁉️ Θα ζυμώσεις το κιμά με γιαούρτι, πιπεριά, φινόκιο, βρώμη και αυγό. Αν τα θέλεις λεμονάτα θα προσθέσεις μπόλικο ξύσμα λεμονιού,αλλιώς θα βάλεις λίγη καπνιστή πάπρικα❗️


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

•1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο

•200γρ.σταγγιστό γιαούρτι

•2 πιπεριές κέρατο πολτοποιημένες σε επεξεργαστή τροφίμων

•1 κ.σ. μουστάρδα

•8-9 κ.σ. βρώμη

•1 φινόκιο σε χοντρά φετάκια

•1 αυγό

•Αλάτι,πιπέρι

•1κ.σ. καπνιστή πάπρικα

.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

•300γρ. μανιτάρια champignon

•1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη καθαρισμένη

•λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι

•200ml ξανθιά μπύρα

•2 κουτ.του γλυκού κουρκουμά

•2κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι

•1κουτ.του γλυκού κορν φλάουρ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε σκεπασμένο το ψυγείο το μίγμα για 30' πριν τα πλάσουμε για ψήσιμο.

•πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

•ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40' περίπου.

•αφού ψηθούν τα κεφτεδάκια ξεκινάμε τη σάλτσα.

•σε τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε χοντροκομμένα σε φέτες τα μανιτάρια να σωταριστούν λίγα λίγα με 2κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι και αλατίζουμε ελαφρά προς το τέλος.

•όταν πάρουν χρώμα τα μανιτάρια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γυαλίσει λίγα λεπτά και να μαλακώσει, μετά σβήνουμε με τη μπύρα, βάζουμε κ το κουρκουμά και το κορν φλάουρ κ χαμηλώνουμε τη φωτιά να δέσει η σάλτσα.

•λίγα λεπτά προτού ειναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα κεφτεδάκια και τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση.

•σερβίρουμε με πουρέ σελινόριζας ή ρύζι μπασμάτι.



Καλά Μαγειρέματα!


535 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page