Καλοκαιρινά μαγειρέματα. Κολοκύθια με πατάτες σιγοψημένα στον φούρνο και μελωμένα με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι. Εύκολο φαγάκι για όλη την οικογένεια, ταιριάζει με ξιμομυζύθρα ή νιβατό ή πρόβειο γιαούρτι.
ΥΛΙΚΑ
5 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες χοντρές
3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα σε φέτες ή 2 λεμόνια ολόκληρα κομμένα σε φέτες
χυμό από 1 λεμόνι
80ml εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο
6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το λάδι, στρώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας εδώ και κει ή αν το θέλουμε πιο λεμονάτο τις φέτες λεμονιού και σιγοψήνουμε στους 180οC για περίπου 50'-60' μέχρι να μελώσει το φαγητό.
_Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε τον φούρνο και περιχύνουμε με τη κρέμα βαλσαμικού για να μελώσει.
Καλά Μαγειρέματα!
ROAST ZUCCHINI WITH POTATOES AND LEMON BALSAMIC CREAM
Summer cooking, you'll love this dish! it tastes great served with nivato cheese or sheep's yogurt!
INGREDIENTS
5 zucchini cut in big rounds
3 potatoes cut in rounds
1 tomato cut in slices or 2 lemons in thin slices
juice from 1 lemon
80ml extra virgin olive oil
6 tablespoons lemon balsamic cream
salt, pepper
_You place the zucchini and potatoes in a baking pan, mix with the lemon juice and oil, salt and pepper as much as you prefer it, then on top of all the tomato or lemon slices and slowly bake in 180οC for about 50'-60'. In the last 30' add on top the balsamic cream.
Comments