Το τέλειο μεζεδάκι με μια παγωμένη μπύρα, αλλά και για μεσημεριανό με μια χωριάτικη θα τους απολαύσουν όλοι αυτούς τους πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες με ξινομυζήθρα και κεφαλοτύρι!
Υ Λ Ι Κ Α
για 4-6 άτομα
8 κολοκύθια μέτρια σε μέγεθος
3 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο
200γρ. ξινομυζήθρα
100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 τρίβουμε στον τρίφτη το χοντρό τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στραγγίζουμε για 10’ σε ένα σουρωτήρι.
*έπειτα τα στίβουμε μέσα σε μια πετσέτα να βγάλουν τα ζουμιά τους.
2 βάζουμε τα στραγγισμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τα αυγά και το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν, μετά προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι και την ξινομυζήθρα χοντροσπασμένη με το χέρι και με το κουτάλι χωρίς να πατάμε δυνατά και βγάλει υγρασία το κολοκύθι ομογενοποιούμε το μίγμα.
3 με δυο κουτάλια βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις είναι έτοιμοι οι κολοκυθοκεφτέδες βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
4 εναλλακτικά βάζουμε κουταλιές σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 190C μέχρι να χρυσίσουν οι κεφτέδες.
5 σερβίρουμε με γιαούρτι σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε ζεστούς!
Comments