Ποιος δεν αγαπάει το μωσαικό των παιδικών χρόνων?! Ακόμη πιο λαχταριστό γεμιστό με τυρί κρέμα και lila pause! Θα τρελαθούν μικροί και μεγάλοι!
ΥΛΙΚΑ
200γρ. κουβερτούρα
200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
50ml γάλα πλήρες
50γρ. κακάο
250γρ. μπισκότα digestive
100γρ. ζάχαρη άχνη
150γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 σοκολάτες lila pause
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά (αν φτάνει το μάτι της κουζίνας στο 9 το βάζουμε στο 2) για να μην καεί η σοκολάτα, βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν λιώνει η κουβερτούρα.
_Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα να αναμιχθούν όλα τα υλικά, δεν χρειάζεται να κάψετε πολλή ώρα τη σοκολάτα στη φωτιά θα λιώσει και με το ανακάτεμα μετά.
_Βάζετε και το κακάο και την άχνη και αναμιγνύετε και το περιχύνετε όλο το μίγμα πάνω από τα μπισκότα που έχετε χοντροσπάσει με τα χέρια σε ένα μπολ.
_Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν τα μπισκότα στο σοκολατένιο μίγμα, μετά το μισό μίγμα το στρώνουμε κατά μήκος σε μια λαδόκολλα πάνω ή και μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα και από πάνω στο κέντρο με ένα κουτάλι βάζουμε κατά μήκος το τυρί κρέμα αφού το αναμίξουμε με τις 4κ.σ. άχνη ζάχαρη. Πάνω από το τυρί κρέμα βάζουμε τις 2 σοκολάτες lila pause κατά μήκος και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα σοκολάτας με τα μπισκότα.
_Τυλίγουμε σε ρολό τη λαδόκολλα σαν σαλάμι, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο απέξω για να σφραγίσει καλύτερα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
_Εάν θέλουμε όταν σερβίρουμε χοντροκόβουμε λίγη ακόμη σοκολάτα lila pause ή ρίχνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα!
Comments