Πόσο αρέσουν σε όλους τα μπουτάκια κοτόπουλο με τραγανή πέτσα και ζουμερά μέσα?! Όταν δε σιγοψήνονται σε BBQ σος η νοστιμιά τους θα σας μαγέψει! Ιδανικά για βράδια με καλέσμετα με φίλους, για Κυριακάτικα ψησίματα. Την BBQ σος θα έχεις φτιάξει να σε περμ=ιμένει στο ψυγείο και τα ψήνεις γρήγορα και εύκολα!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ bbq ΣΟΣ
•2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•2κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•300γρ. κέτσαπ
•5 κουτ.της σούπας καστανή ζάχαρη
•3 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα
•5 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι
•5 κουτ.της σούπας Worcester σος
•50γρ. τζίντζερ τριμμένο στο τρίφτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5' να πάρουν λιγο χρώμα.
•ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.
•ρίχνουμε το βαλσάμικο, την όυστερ σος, το τζίντζερ.
•έπειτα τη κέτσαπ και τη πάπρικα.
•ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σος σε παχύρρευστη σάλτσα.
•διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω στο ψυγείο για 20 μέρες περίπου.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
(6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
8 μπούτια κοτόπουλο
150γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
_Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τα μπούτια κοτόπουλο αφού τα έχουμε αλέιψει πολύ καλά όλα γύρω γύρω με τη bbq σος, σκεπασμένα με μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
_Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς γιατί είναι ήδη αλμυρή και η σος και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
_Ψήνουμε στους 180οC αέρα μέχρι να κάνουν κρούστα από έξω και να έχουν ψηθεί καλά μέσα ή στο γκρίλ για ακόμη πιο τραγανή υφή. Θα μαυρίσουν από τη σος μη σας ξεγελάσουν, θέλουν καλό ψήσιμο.
_Σερβίρουμε με επιπλέον bbq σος στο πλάι και σαλάτα με αγγουράκια και φρέσκο δυόσμο.
Comments