Όταν θέλεις εύκολες,γρήγορες και νόστιμες συνταγές, η γάστρα είναι ιδανική. Ψήνεις μπούτια κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ένα ολόκληρο κρεμμύδι, σχοινόπρασο, λεμονοθύμαρο, κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι και μπύρα. Όσο ψήνονται μελώνουν και απλά θα έχεις θεϊκό φαγάκι!
ΥΛΙΚΑ
(για 4-6 μερίδες)
6 μπούτια κοτόπουλο
1 κιλό κολοκύθια
1 κρεμμύδι
8 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι
500ml μπύρα
1 φλυτζάνι τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
λίγα φύλλα λεμονοθύμαρο και σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε μια γάστρα βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο, τα κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα για να μην λιώσουν στο ψήσιμο, το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το λάδι και την μπύρα και το λεμονοθύμαρο με το σχοινόπρασο, κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και βάζουμε να ψηθεί στους 180C-για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 20' βγάζουμε το καπάκι να πάρει χρώμα το φαγητό.
_Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα ή νιβατό ή άλλο ξινοτύρι που ταιριάζουν ιδανικά!
Καλά Μαγειρέματα!
CASSEROLE CHICKEN THIGHS ROASTED WITH ZUcchinI AND BEER
Delicious dish for a weeknight or weekend cooking beacause it is sooo esy to make and sooo delicious! Roasted chicken thighs cooked in beer and lemon/orange balsamic cream, zucchini, chives and lemon thyme! Serve it with xinomizithra or nivato sheep's cheese, it is the perfect combo!
INGREDIENTS
For 4-6 persons
6 chicken thighs
1 kilo zucchini
1 onion
8 tablespoons lemon-orange balsamic cream
500ml beer
1 tea cup extra virgin olive oil
some lemon-thyme leaves and chives
salt, pepper
DIRECTIONS
_In a casserole place the chicken thighs, the zucchini cut in big pieces beacuase we don't want them to melt while cooking, the onion peeled but whole, the balsamic cream, salt and pepper all over, chives and lemon-thyme leaves, the olive and beer, close the cap and put the casserole in th eoven to bake at 180C for about 1 hour. The last 20' take the cap out to roast nice the chicken!
Commentaires