top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑI ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIJON

Πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια σε άσπρη σάλτσα κρεμώδη με τυρί κρέμα, σκόρδο και μουστάρδα dijon! Ταιριάζει και με πατάτες τηγανιτές, νιόκι, ρύζι ή και πουρέ πατάτας!

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο σε μερίδες ή φιλέτα κοτόπουλο στήθος και μπούτι

700γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί

200γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. μουστάρδα dijon

4κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο με το λάδι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.(αφήνουμε την πέτσα) μετά αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν λίγη ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς και αρχίσουν να βγάζουνε υγρά τα μανιτάρια.

_Αφού και τα μανιτάρια πάρουν καλό χρώμα τα αφαιρούμε στην άκρη για αργότερα, βάζουμε πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια να σωταριστούν και τα κρεμμύδια και το σκόρδο, εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο λάδι, αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια και πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία κούπα νερό χλιαρό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει.

_Όταν σωθεί το νερό και μείνει λίγο ζουμάκι και έχει μαλακώσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μανιτάρια να πάρει μια βράση και μετά την μουστάρδα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να έχουμε μια λεία σάλτσα.

_Σερβίρουμε ζεστό μαζί με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή νιόκι αν θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CREAMY GARLICKY DIJON CHICKEN WITH MUSHROOMS

Delicious chicken dish fro lunch or dinner! Perfect combo with gnocchi or potato puree or basmati rice!

INGREDIENTS

1 CHICKEN ABOUT 1,200GR. CUT IN PIECES OR CHICKEN FILLETS

700gr. portobello mushrooms cut in slices thick

2 onions cut in thick slices

2 garlic gloves smashed

1 glass white wine

200gr. cream cheese

2 tablespoons dijon mustard

4 tablespoons extra virgin olive oil

salt, pepper

DIRECTIONS

_In a deep frying pan add the chicken pieces with the olive oil to saute well in high heat with the skin on.

_After it turns golden take off the pan and add inside the mushrooms to also sautee in hight heat well.

_Take off the mushrooms to use later and add the onions to saute in medium heat, if needed add some more olive oil, put inside the apn with the onions the chicken back and when the onions are softened and gold add the wine and leave 1-2' to reduce.

_Then pour inside the pan 1 cup of lukewarm water, add a cap and leave to boil in low heat.

_When the sauce is thicker open take off the cap and add back the mushrooms to boil 1-2' with the chicken.

_Add at once the dijon mustard and cream cheece and whisk to combine the sauce.

_Take off the heat and serve hot with some chopped parsley and gnocci or potato puree or anything you prefer!


Enjoy!



2,690 views0 comments

Comments


bottom of page