top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο μελωμένο με φινόκιο και πολύχρωμες πιπεριές σε σάλτσα από γλυκό κρασί Σάμος και μουστάρδα! Σερβίρεις με πουρέ γλυκοπατάτας και έχεις ένα πιάτο μαγικό!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μερίδες

2 φινόκιο κομμένα σε φέτες χοντρές σε πάχος σχετικά

3 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλες φέτες

3 πιπεριές πορτοκαλί κομμένες σε μεγάλες φέτες

1/2 ποτήρι κρασιού γλυκό κρασί Σάμος

1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

1 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας πατήστε ΕΔΩ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με το ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα καλό από όλες τις πλευρές και να ψηθεί αρκετά, προσθέτουμε και το φινόκιο και τις πιπεριές μαζί να σωτάρονται και αυτά.

_Αφού πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε καλά, βάζουμε 1 κούπα νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να ψηθεί το κοτόπουλο. Θέλουμε ζωντανά και τραγανά το φινόκιο και τις πιπεριές να μην διαλυθούν.

_Όταν και το κοτόπουλο έχει ψηθεί βάζουμε και την μουστάρδα και ανακατέυουμε με μια κουτάλα να αναμιχθεί στο μίγμα όλο, το βούτυρο και λίγες σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.

_Σερβίρουμε ζεστό με πουρέ γλυκοπατάτας!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKEN WITH FENNEL AND COLORFUL PEPPERS IN A SWEET WINE AND MUSTARD SAUCE

Delicious dish for lunch or dinner!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

1 chicken cut in pieces

3 yellow bell peppers cut in big pieces

3 orange bell peppers cut in big pieces

2 fennel cut in thick slices

1/2 a wine glass sweet wine from Samos

1 tablespoon mustard dijon

1 tablespoon butter

3 tablespoons extra virgin olive oil

some lemon juice drops

salt, pepper

For the sweet potato paper tap HERE


DIRECTIONS

_In a deep pan or a pot place the chicken with the olive oil to saute well in high heat from each side, add the fennel then and peppers to also saute, after they are well sauteed add the sweet wine and leave to reduce for 1'-2'. Add salt and pepper, the mustard, 1 cup hot water and leave to cook in medium heat.

_When the chicken is cooked and the peppers tender but still alive not too soft, add inside the butter and stir, leave to cook for a few minutes until you have a thick sauce!

_Serve hot with sweet potato puree!


Enjoy!



620 views0 comments

Comments


bottom of page