top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Πεντανόστιμες μπουκίτσες κοτόπουλο πανέ με δημτριακά με μέλι, αμύγδαλα και κεφαλοτύρι! Βουτάς και σε ντιπ μουστάρδας με μέλι και θα τρελαθείς!


ΥΛΙΚΑ

500γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος χτυπημένο λίγο και κομμένο σε μπουκιές

200γρ. δημητριακά με μέλι

10-12 αμύγδαλα ωμά ανάλατα

100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 αυγό

λίγο αλεύρι γ.ο.χ. για αλεύρωμα

αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ μουστάρδας με μέλι:

200γρ. τυρί κρέμα

4κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

1κ.γ. μέλι

1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ταμπονάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας να βγάλουμε την υγρασία από πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε αλεύρι. Σε επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα δημητριακά μαζί με τα αμύγαδαλα, αφήνουμε λίγο να φαίνονται τα κομμάτια μην γίνουν σκόνη τα δημητριακά. Μετά αναμιγνύουμε μέσα σε αυτό το μίγμα το τριμμένο κεφαλοτύρι. Αλτοπιπερώνουμε ελαφρά το μίγμα με τα δημητριακά.

_Βουτάμε κάθε μπουκιά κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι από όλες τις πλευρές, μετά στο αυγό και τέλος από το μίγμα από τα δημητριακά με προσοχή να μην ρίχνουμε επιπλέον αυγό μέσα και μαλακώσει μέχρι να ολοκληρώσουμε την διαδικασία. Με ένα κουτάλι βοηθάμε να κολλήσουν γύρω γύρω από το κοτόπουλο.

_Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλο το κοτόπουλο. Τοποθετούμε τις παναρισμένες μπουκιές σε ταψί με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20'.

_Ετοιμάζουμε και το ντιπ αναμιγνύοντας με αυγοδάρτη σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

_Σερβίρουμε τις ψήμενες μπουκίτσες κοτόπουλο με το ντιπ στο πλάι και απολαμβάνουμε βουτώντας!


Καλά Μαγειρέματα!

 

CHICKEN TENDER BITES BAKED WITH CEREALS WITH HONEY, ALNODS AND KEFALOTYRI

Delicious chicken bites, crispy and a really delicious mustard dip with honey to dive in!

INGREDIENTS

500gr. chicken fillet breast cut in small bites

200gr. cereals crunchy with honey

10-12 raw almonds

100gr. grated keaflotyri, you can also use parmezan

1 egg

plain flour to cover the chicken bites in flour

salt, pepper

For the mustard dip:

200gr. cream cheese

4 tablespoons dijon mustard with grains

1 sweet spoon honey

1 tablespoon chopped fesh basil

salt


DIRECTIONS

_Remove the moist from the chicken with the help of some paper towel.

_Beat the egg in a bowl, add flour in another bowl.

_Blend in a food processor the cereals with the almonds, beat them but not to dust so that you can taste them nice and crispy later. Then blend inside that mixture with a spoon the grated kefalotyri and some salt and pepper.

_Deep a chicken bite in the flour to cover all over, then deep it in the egg bowl and then in the cereals mixture and cover all over with the help of a spoon. Continue the same process for alla the chicken.

_Place the chicken bites on a baking pan with baking paper and leave some distance between them.

_Bake in well pre-heated oven at 180C for about 15-20'.

_Prepare the dip. Mix together with an egg beater the cream chhese, mustard, honey, some salt and the basil in a bowl.

_Serve the baked chicken bites and the dip on the side to dive them in!


Enjoy!




625 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page