Το πιο ωραίο μελωμένο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σιγοψήνεται μέσα σε μπύρα, με λίγη μουστάρδα Dijon, ξύσμα λεμονιού και φρέσκια ρίγανη. Κόβεις και μια χωριάτικη δίπλα και βουτάς στο ταψί με προζυμένιο ψωμάκι. Μαγεία. 🐓🍋🍺
ΥΛΙΚΑ
•1 κοτόπουλο κομμένο σε τμχ ή 5-6 μπούτια
•6-8 πατάτες, καθαρισμένες κ κομμένες κυδωνάτες
•125ml μπύρα ξανθή της αρεσκείας σας
•2 κουτ.της σούπας μουστάρδα Dijon
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•2 κουτ.της σούπας φρέσκια ρίγανη,πλυμμένη κ κομμένη με τα χέρια
•περίπου ένα φλυτζάνι μεγάλο ελαιολαδο
•αλάτι(εγώ χρηςημοποιώ σε όλα τα φαγητά αλάτι Ιμαλαΐων)
•πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί, αν έχετε αυτό το κλασικό γαλβανιζέ της γιαγιάς δίνει αλλη γεύση στο φαί, μαζί και τις πατάτες.
•αλατίζουμε πολύ καλά τα μπουτάκια και απο τις δυο πλευρές και τις πατάτες ,ρίχνουμε κ λίγο πιπεράκι.
•περιχύνουμε με τη μπύρα.
•αλείφουμε τη μουστάρδα πάνω στη πέτσα από τα μπουτάκια κοτόπουλο κ ότι περισσέψει το αλείφουμε στις πατάτες.
•ξύνουμε πάνω από το κοτόπουλο κ τις πατάτες το λεμόνι να βγάλει το ξύσμα του κ το έλαιο του.
•περιχύνουμε όλο το ταψί με το ελαιόλαδο.
•ρίχνουμε σκόρπια κ τη φρέσκια ρίγανη.
•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC αέρα για 1 ώρα περίπου, έως ότου μείνει το φαγάκι με το λαδάκι του κ η πέτσα από το κοτόπουλο να έχει τραγανίσει.
Comments