Τα Χριστούγεννα εάν είχαν γεύση θα ήταν κουραμπιέδες. Η μαγική στιγμή που ψήνονται στον φούρνο και μυρίζει όλο το σπίτι βούτυρο. Η πρώτη μπουκιά που είναι τραγανοί και αφράτοι και θες να φας 5-6 με μιας. Αυτοί είναι οι κουραμπιέδες που κάναμε μαζί με τη γιαγιά όταν ήμουν μικρή και θα σας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους.
ΥΛΙΚΑ
•1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•500γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
•2 κρόκκους αυγού
•2κουτ.της σούπας άχνη ζάχαρη
•1 φακελάκι μπέικιν, 20γρ.
•2 πακέτα άχνη ζάχαρη για άχνισμα αφού ψηθούν οι κουραμπιέδες
•1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα ψημμένα να καβουρδιστούν στους 180C για 10' και μετά τα περνάμε με λίγο βούτυρο στο τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο καλά με την άχνη, μετά τους κρόκκους για 15'-20'.
•κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
•τέλος και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα σε φέτες μέσα στη ζύμη ή βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο από κάθε μπαλάκι.
•πλάθουμε σε μπαλάκια ή ανοίγουμε σε φύλλα τη ζύμη και μισοφέγγαρα κόβουμε με ένα ποτήρι ή κουπάτ και βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψιά αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
•ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 45-50' στους 165C-170οC αέρα.
•κρυώνουν και μετά αχνίζουμε καλά με την άχνη.
Καλά Μαγειρέματα!
CHRISTMAS BUTTER COOKIES, GREEK KOURABIEDES
Full of butter, iced, with whole tossed almonds inside tehy are the perfect Christmas treat! The magic moment when you bake them and all the house smells like butter, you know it's Christmas time! Hope you'll love thsi recipe, we've been baking them since i was a child at my home!
INGREDIENTS
•1 kilo flour for all uses
•500gr. goat sheep butter
•2 egg yolks
•2 tablespoons iced sugar
•20gr. baking powder
•2 packs iced sugar for icing them after they are baked
•1 tea cup almonds tossed in the oven fisrt at 180C for 10' and then in a frying pan with some butter for a few minutes, be careful not to get black outside
DIRECTIONS
•In a bowl beat with a mixer the butter and sugar well, then the yolks for 15-20'.
•Sift the flour and baking powder and start adding it spoon by spoon inside the butter mixture and keep beating, at the end knead by hand the dough.
•Finally mix inside dough the lamonds cut in slices or add a whole one almond in the center of little balls you'll shape.
•Shape them in little balls or oen a phyllo dough and cut in half moons with a glass or coooki cutter in stars or any other shape you like!
•Place them on a baking tray with baking paper and bake in well pre-heated oven at 165C-170C for about 45'-50'.
•leave them to cool well and then add ice sugar with a sieve!
Comments