Ποιος δεν αγαπάει τη γλυκειά κρέμα που με μια κουταλιά νιώθεις να ζεσταίνεται το μέσα σου από θαλπωρή. Κρέμα κολοκύθας λοιπόν γιατί ποιος είπε πως πρέπει να την απολαμβάνουνμε μόνο στη κολοκυθόπιτα?! Τέλεια για πρωινό μαζί με εποχικά φρούτα, αλλά και για κέρασμα σερβιρισμένη με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα
1 λίτρο γάλα πλήρες
1κ.σ. αλεύρι
2κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
9κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. βούτυρο
3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε τη κολοκύθα και τη κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει, την βάζουμε σε σουρωτήρι και την στίβουμε με τα χέρια. Αφού στραγγίξει απο νερό την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
_Διαλύουμε το αλεύρι και την άνθος αραβοσίτου σε μια κούπα κρύο γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε καλά.
_Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, ρίχνουμε μέσα και το μίγμα με το κρύο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε και το ζεστό γάλα μέσα χτυπώντας δυνατά γρήγορα για να μη κόψουν τα αυγά.
_Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το πουρέ κολοκύθας, το γυρνάμε για ένα δυο λεπτά να λιώσει και ρίχνουμε μέσα και το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
_Σερβίρουμε σε μπολάκι μόλις είναι έτοιμη και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει. έπειτα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλά Μαγειρέματα!
PUMPKIN CREAM
Perfect pumpkin cream for breakfast with fruits or as a dessert with caramelized almonds!
INGREDIENTS
1 pound of yellow pumpkin
1lt milk
3 eggs
2 tablespoons vanilla corn cream
1 tablespoon all uses flour
9 tablespoons sugar
1 tablespoon butter
_Clean the pumpkin and cut in big pieces. Boil it until it is softened. Then, put it in a strainer and squeeze the pumpkin really well to put out all the water. Then put it in a blender to make a puree.
_You mix very well the flour and vanilla cream in a cup of cold milk and the rest of the milk get it boiled until it's hot.
_At the same time you put in the hand mixer the eggs and sugar to mix really well and then add the mixture of the cold milk and keep up the mixer working. Finally add little by little the hot milk and keep up blending them with the mixer so that the eggs won't be separated.
_In a pot you add the butter and pumpkin puree, let it melt for 1-2' and then add the milk-eggs mixture and stir all the time with a wooden spoon until the cream has thicken enough.
_While it's hot serve it in bowls and let it get cold. Then you put it in the fridge.
Comments