top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

Κρέμα σαφράν και ψητές βανίλιες με μέλι ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Έγινε ενημέρωση: 22 Δεκ 2024

Λαχταριστό πρωινό ή γρήγορο γλυκάκι! Η αγαπημένη κρέμα βανίλια νοστιμεύει με κρόκκο Κοζάνης και ψητές βανίλιες από πάνω με μέλι! Λίγα ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια και απολαμβάνεις κάθε μπουκιά!


ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

7 βανίλιες

2κ.σ. μέλι

45γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

3,5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες

5κ.σ. ζάχαρη

3-4 ίνες κρόκκο Κοζάνης

λίγα φουντούκια ψημένα ανάλατα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Κόβουμε τις βανίλιες αφού τις πλύνουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και μετά κόβουμε σε 4 φέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε στους 180C για 15'.

_Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε την 1 κούπα από το γάλα, το άνθος αραβοσίτου, την ζάχαρη και αναμιγνύουμε με αυγοδάρτη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση μαζί με τον κρόκκο Κοζάνης, μόλις πάρει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά. Μετά το βάζουμε όλο το μίγμα ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου πήξει!

_Σερβίρουμε σε μπολάκια με ψητές βανίλιες από πάνω, περιχύνουμε με τα ζουμιά από τις ψητές βανίλιες και λίγα ψιλοκομμένα φουντούκια!

Καλά Μαγειρέματα!



471 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page