Τα γιορτινά πρωινά θέλουν χρώμα! Κρέπες red velvet με το υπέροχο κόκκινο χρώμα τους σερβιρισμένες με τυρί κρέμα! Τι άλλο να ζητήσεις?!
ΥΛΙΚΑ
(για 8 κρέπες)
1 κούπα γάλα πλήρες
3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανίλια (σκόνη)
3 αυγά
3κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2κ.γ. κακάο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 ή 2/3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
200γρ. τυρί κρέμα
7κ.σ. ζάχαρη άχνη
ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Στο μούλτι χτύπα το γάλα με τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και μετά ρίξε μέσα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε να αναμιχθούν καλά. Σκέπασε το μίγμα με μεμβράνη και άφησε το για 1 ώρα ή και όλη νύχτα στο ψυγείο.
_Βάζεις ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο βούτυρο να λιώσει ή σπορέλαιο. Μετά στο κέντρο με μια κουτάλα ρίχνεις λίγο από το μίγμα και γυρνάς γύρω γύρω να απλωθεί το μίγμα. Ψήσε λίγα λεπτά μέχρι να είναι στεγνή η επιφάνεια της και γύρνα την κρέπα από την άλλη πλευρά να ψηθεί λίγα λεπτά ακόμη και βγάλε τη από το τηγάνι. Κάνε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
_Σε ένα μπολ αναμιγνύεις με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.
_Μετά τυλίγεις σε τρίγωνα τις κρέπες και είτε τις σερβίρεις με το τυρί κρέμα από πάνω, είτε τις γεμίζεις με το τυρί κρέμα και μετά τις τυλίγεις σε τρίγωνα!
_Εάν θέλεις ρίχνεις από πάνω και λίγα ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης για έξτρα γεύση και χρώμα!
Καλά Μαγειρέματα!
RED VELVET CREPES WITH CREAM CHEESE
Perfect way to start your festive mornings during the holidays! Festive breakfast with red velvet crepes, cream cheese and pistachio! Who can say no to this?!
INGREDIENTS
(For 8 crepes)
1 cup milk hole fat
3/4 a cup flour for all uses
3 eggs
3 tablespoons melted butter
2 tea spoons cacao
1/2-3/4 a tablespoon red food colour
1 tea spoon sugar
200gr. cream cheese
7 tablespoons ice sugar
chopped pistachio
DIRECTIONS
_In a food processor or with an egg beater combine the milk, eggs, flour, vanilla, cacao and melted butter. Then add and stir the food colour. Cover the mixture with plastic wrap and leave it in the fridge for at least 1 hour or all night long.
_In a non-stick pan at medium heat add some butter or corn oil, then a spoon from the mixture in the center and swirl quickly to coat bottom of pan. Cook a few minutes to see the top of crepe has dried and flip over the other side and cook until light brown.
_In a bowl mix together cream cheese and ice sugar with an egg beater.
_Add the crepes folded into quarters in a plate and top them with the sweet cream cheese or stuff each crepe with the sweet cream cheese and then fold it.
_If you like top them with chopped pistachio!
Comments