Η αγαπημένη μαγειρίτσα που τρώμε το βράδυ της Ανάστασης! Αυγοκομμένη και πεντανόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό αρνίσια συκωταριά
1 αντεριά
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε νερό που βράζει ζεματίζουμε λίγα λεπτά την συκωταριά, το νερό αυτό το πετάμε.
_Πλένουμε πολύ καλά την αντεριά γυρίζοντας τα έντερα το μέσα έξω. Έπειτα ζεματίζουμε και τα έντερα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Και αυτό το νερό το πετάμε.
_Πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου 2εκ. Κόβουμε και την συκωταριά σε κυβάκια και την αντεριά.
_Βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια και τα έντερα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε και νερό 2,5 λίτρα περίπου να βράσουν για λίγο. Μετά αυγοκόβουμε χτυπώντας τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και βάζουμε μία-μία κουταλιά ζωμό ζεστό από την κατσαρόλα χτυπώντας διαρκώς με ένα πηρούνι, μέχρι να έρθουν σε κοντι΄νη θερμοκρασία τα αυγά με το ζωμό της κατσαρόλας. Περιχύνουμε το μίγμα των αυγών μέσα στη κατσαρόλα, κουνάμε γρήγορα τη κατσαρόλα να μη ψηθεί το αυγό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 1', μετά παίρνουμε τη κατσαρόλα από το μάτι.
Comments